Kalandok

2021.07.05. 09:00

Először rendeztek vadásztábort Vas megyében

Először rendeztek Vas megyében vadásztábort, ezért ezúttal vadászok gyerekeit várták, de jövőre civilekkel ismertetnék meg a vadászatot.

Budai Dávid

Vadászcsemetéknek szervezett háromnapos vadásztábort a vasi vadászkamara. A kalandokban bővelkedő hosszú hétvége alatt nemcsak a trófeákat, vadászfegyvereket, vadászkutyákat ismerhették meg a 9 és 12 év közötti gyerekek, de találkozhattak egy ­solymásszal is, aki a sólyom mellett egy baglyot és egy szarkát is bemutatott. A táborlakók már az első napon lőhettek légpuskával és íjjal, később pedig a virtuális térben csiszolhatták tovább tudásukat.

Többször is a vad nyomába eredtek, de előfordult, hogy egy őz a gidáival meg is látogatta őket. A 12 fiú katonai sátorban, tábori ágyakon, míg a 13 lány a vendégházban aludt, szombaton csak reggel fél ötig, hiszen kezdődött a vadmegfigyelés, minden gyerek egy-egy kísérővel indult felkutatni az erdő kincseit.

Kiemelt képünkön: Légpuskával is lőhettek a táborozók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában