Forgalomkorlátozás

2021.07.09. 09:00

Elterelés Csepregen: a városlakók érdeke az első

Június végén a Rákóczi utcai Répce-híd felújítása miatt forgalomkorlátozások léptek életbe a városban.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Horváth Balázs

Egy magát meg nem nevező panaszos amiatt ragadott tollat, hogy megkérdezze, miért csak csepregi telephelyű cégek kapnak behajtási engedélyt a terelőutakra, miközben a Bükre utazóknak nagyot kell kerülniük. Egy másik olvasónk épp a szűk mellékutcákra terelt forgalomra panaszkodik: feltöredezik a burkolat, nagy a zaj.

Horváth Zoltán polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy a hídfelújítással járó korlátozásokba rengeteg munkát fektetett a város. Például sok tájékoztató táblát helyeztek ki, hogy ne kelljen felesleges köröket tenni, és ő maga naponta ellenőrzi a szabályok betartását. – Elsősorban a helyiek, a csepregi cégeknél dolgozók és itt gazdálkodók érdekeit tartjuk szem előtt, az átmenő forgalomnak 2-3 kilométeres kitérőt kell tennie. Indokolt esetben lehet az önkormányzattól engedélyt kérni a „menekülő útvonal” használatára. Így sem tudjuk elkerülni, hogy a mellékutak a szokásosnál nagyobb terhelést kapjanak. Az utak és a házak állapotát is végigfotóztuk, hogy az esetleges kárt meg lehessen állapítani – és orvosolni a hibát. Bízom benne, hogy megtaláljuk a megoldást.

Kiemelt képünkön: Korlátozások a híd felújítása miatt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában