Képek a jelenlegi állapotokról

2021.07.07. 13:40

Exkluzív: körbejártuk a tulajdonossal a leégett kőszegi Panoráma Hotel épületét – fotók

Gurály Ottó tulajdonos vezetett végig bennünket a közel 450 négyzetméteres létesítményben.

Cseh-Egyed Bernadett

20210707 Gurály Ottó tulajdonos, Leégett Panoráma Hotelben jártunk, Kőszeg, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Már a Szabó-hegyre menet sem a szokásos kép fogad bennünket: hiányzik az egykori Panoráma Hotel teteje, az épülethez érve pedig még mindig érezni a füstszagot. Mint arról lapunk is beszámolt, múlt héten villámcsapás következtében kigyulladt az épület tetőszerkezete.

Szerdán Gurály Ottó tulajdonos vezetett végig bennünket a közel 450 négyzetméteres létesítményben, amelynek a teteje ugyan teljesen leégett, de a vaslemezzel borított födémnek köszönhetően a szerkezete ép maradt. Az alsó szinteken folytatták a bontási munkálatokat, feljebb pedig megkezdődött a takarítás, kárelhárítás.

Korábban szárnyra kaptak már a hírek: luxus idősotthonná alakítják az egykori hotelépületet. Gurály Ottó elárulta: valóban voltak ilyen tervei, de a pandémia nem tett jót az ágazatnak. Ezért inkább a külföldön már népszerű, Magyarországon még csak gyerekcipőben járó, magas színvonalú apartmanházzá alakítják az épületet. A 73 lakás mellett helyet kap itt portaszolgálat, étterem, cukrászda, mosoda – és természetes mindezek mellé jár majd a luxuspanoráma. – Ez miatt megéri csinálni az egészet – fogalmazott.

A részletekről a Vas Népe csütörtöki számában olvashatnak. A cikkből kiderül majd a többi között az is, hogy miként reagált Gurály Ottó tulajdonos a tűz hírére, és megtudhatják azt is, mikorra készül el a Főnix.

Előzmények:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koszegi-villamcsapas-a-vegehez-kozelednek-az-utomunkalatok-frissitve-fotok-5074664/

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/teljes-terjedelmeben-langol-a-panorama-hotel-felso-szintje-koszegen-fotok-videok-5073830/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában