Frissen Vasból

2021.07.26. 11:05

Tragédia a Döröskei-tónál: újabb részletek derültek ki a hatvan éves férfi haláláról

VN

Fotó: Horváth Balázs

Frissítve!

20:10

Egy hatvan év körüli férfi holttestét találták meg a Döröskei-tóban hétfőn reggel. H. Gyula nem volt helybeli lakos, viszont az emberek faluszerte ismerték, hiszen több évtizede erősen kötődik a tóhoz, és több épületet is vásárolt a parton. Szombaton társasággal tartózkodott az egyik tóparti ingatlanjában, vasárnapra pedig a születésnapja megünneplését tervezték. 17 óra tájban még telefonált, a kollégáit hívta vasárnapi ebédre, majd elindult fürdeni a tóra. A vele együtt induló családnak, akik a strand felé vették az irányt, azt mondta, „a túloldalon találkozunk”. Ezt követően azonban nyoma veszett. Hiába keresték, hívogatták. Az eltűntet vasárnap öt-hat órán keresztül keresték a körmendi tűzoltók egy kishajóval, a Szombathelyi Járási Borostyánkő Mentőcsoport pedig szonárral. Kiss Henrik, a keresésben részt vevő egyik búvár elmondta, hogy többször is alámerültek, mert ember formájú dolgot láttak a víz alatt, de azok csak fatuskók voltak. Végül egy járókelő – talán családtag – találta meg a férfi holttestét hétfőn reggel a tó déli végében, a patakbefolyás környékén, a nád között. Ő értesítette a rendőrséget, a rendőrség pedig a tűzoltóságot, akik végül kiemelték a holttestet. Megkérdeztük az üggyel kapcsolatosan a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahonnan a következő választ kaptuk: a Körmendi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Tekintettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, nem áll módomban bővebb információt adni.

Két szörnyű tragédia is történt a hét végén természetes vizeinkben. A Balatonban egy tizenéves testvérpár, a Döröskei-tóban pedig egy középkorú férfi lelte halálát. Az esetek kapcsán mentési szakembert, vízimentőt és felelősen gondolkodó fiatalt is megszólaltatunk. Arra figyelmeztetnek, hogy akármennyire is nagy a forróság, előfürdő nélkül ne csobbanjunk a hűsítő habokba, aki pedig nem tud biztonságosan úszni, ne vagy csak mentőmellényben merészkedjen mély vízbe. A részletekről a Vas Népe keddi lapszámában olvashat.

11.20

Balogh Eszter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunk érdeklődésére megerősítette, tegnap reggel a körmendi tűzoltók egy kishajóval, míg a Borostyánkő Mentőcsoport búvárokkal próbálta megtalálni a tóban a férfit, de nem jártak sikerrel, ma reggel pedig sajnos már csak a holttest kiemelésében segíthettek a katasztrófavédők.

Korábban írtuk:

Információink szerint a zalabaksai férfi tóparti apartmanjában töltötte a hétvégét. A múlt héten volt a születésnapja, ezért azok a napok az ünneplés jegyében teltek. Úgy tudjuk, a férfit már vasárnap keresték a katasztrófavédelem munkatársai a tóban, de nem találták. Ha újabb információk birtokába jutunk, cikkünket frissítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában