Frissen Vasból

2021.07.20. 17:30

Nemeskocs is belép az összkomfortos vasi települések közé

A több települést érintő szennyvízberuházás nemeskocsi projektnyitó rendezvényén elhangzott: a lakosságnak a csatornázás nem kerül pénzébe, köszönhetően az EU-s és kormányzati támogatásnak.

Vas Népe

– Nagy öröm a lakosság részéről, hogy megoldódik a falu szennyvízelvezetése, mert eddig úgy volt, hogy akár két hetet is kellett várni, mire elszállították – mondta László Ervin, Nemeskocs polgármestere a pénteki projektnyitó rendezvényen. Köszönetet mondott V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek, miniszteri biztosnak a támogatásért, és kiemelte: a beruházás 88 százaléka uniós támogatás, 12 százalékát a kormány biztosítja, így önerőre nincs szükség.

V. Németh Zsolt kifejtette: ez egy falutörténeti jelentőségű esemény, ez a közmű is szükséges egy falu komfortjához. Meg kell majd szoknunk – mondta –, hogy ne a szenny­vízzel folytassuk a „bevezették a vizet, a villanyt, a gázt” kezdetű sort, mert azt most éppen nem be, hanem kivezetjük a községből.

Az országgyűlési képviselő korábban szennyvízcsatornák mellett volt művezető, kitűző mérnök és építésvezető, tudja, mit jelentenek a földmunkák a lakók számára, a csatornázással Nemeskocs minőségileg előrelép, és mivel helikopterrel vagy drónnal nem megvalósítható, a türelmüket és a partnerségüket kérte a munkálatok idejére.

A kivitelező Szabadics Zrt. részéről Reichert Márk mérnök bemutatta a projektet, amelynek az itteni csak egy szelete: a kilenc települést érintő, összesen 2,112 milliárd forintból megvalósuló beruházásból közel egymilliárd forint jut Boba és Nemeskocs településekre.

Krenner Róbert, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója a projekt- nyitón elmondta: 73 vasi településen még nem oldódott meg a szennyvízelvezetés. Ha ezzel a projekttel kilenc településen megoldódik is, még mindig marad hatvannégy csatornázatlan, ebből ötven V. Németh Zsolt körzetében van, vagyis erősen szükség van a lobbitevékenységére.

Kiemelt képünkön: Reichert Márk mérnök, László Ervin polgármester, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Krenner Róbert vezérigazgató Nemeskocsban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában