Frissen Vasból

2021.07.08. 12:27

Több mint egymilliárd forint Szombathelynek – Megjelentek a részletek a Magyar Közlönyben

A budai milliárdos Ungár Péter által finanszírozott helyi portál már többször bizonyította, hányadán áll a tényekkel. Pedig azok makacs dolgok.

VN

20210707 Szombathely Hende Csaba országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót a kormányzati forrásokról. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Mint arról lapunk is beszámolt, összesen 1 milliárd 205 millió forintnyi fejlesztési forrás érkezik a vasi megyeszékhelyre. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője rendkívüli sajtótájékoztatón közölte, az összegből jut majd belterületi útfejelsztésekre, a Gyöngyös-patak hídrekonstrukciójára, a Zanati kerékpárút fejlesztésére, a Vásárcsarnok környékének rendbetételére és parkolók kialakítására, továbbá a Víztorony környezetének fejlesztésére.

Ungár Péter budai milliárdos mostanáig azzal kampányolt, hogy Szombathely nem kapott kompenzációt a kormánytól. Most, hogy pénz áll a házhoz, az általa finanszírozott helyi portál úgy tálalja azt, mintha az csak egy ígéret lenne. „Csak nem akar megjelenni a Magyar Közlönyben a Hende által tegnap bejelentett szombathelyi aranyeső” – kapta a hangzatos címet az erről szóló cikk. Pedig a számok és a tények makacs dolgok: a Magyar Közlöny 129. számában tételesen, külön soron szerepelnek a fent említett fejlesztések és az azokra fordítható összegek. Tény, hogy a tények ellen nehéz kampányolni, de ideje lenne kitalálni helyette valami mást.

Előzmény:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/bejelentes-tobb-mint-12-milliard-forint-erkezik-szombathelyre-kulonbozo-fejlesztesekre-5092772/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában