Frissen Vasból

2021.07.21. 07:00

Új váminformatikai rendszert vezettek be a Magyar Postán – A tapasztalatokról érdeklődtünk

Július 1-jén elindult a posta váminformatikai rendszere, azóta folyamatosan állítják vám elé a termékeket. Az első napok tapasztalatai alapján a rendszer összességében jól működik, de kisebb korrekcióra szükség volt.

Polgár Patrícia

Amennyiben az online azonosításhoz és fizetéshez megfelelő adatokat továbbít a vevő a csomag feladója felé, abban az esetben a posta automatikusan vám elé állítja a csomagot. A teljesen új informatikai rendszer bevezetésében az első napokban előfordultak fennakadások.

Az első hétvégét követően voltak olyan tapasztalatok, amelyek miatt finomhangolásra volt szükség – írta a Magyar Posta a közleményében. Mint az tudatták, az első napokban előfordulhatott, hogy egyes ügyfelek nem kaptak sms- vagy e-mail-értesítést, pedig az adatok rendelkezésre álltak, ezért nem volt módjuk online befizetni a díjat, az utánvétes kézbesítés azonban drágább. A posta ezért úgy döntött, hogy egységesen a legalacsonyabb vámkezelési díjat számolja fel azoknak, akiknek a küldeményét az első napokban vámkezeltette.

Olvasónk, Horváth Anett elmondta, hogy átlagosan havonta rendel külföldről. A nagyobb akciókat mindig kihasználja a nagy kínai oldalakon. Eddig csupán egyszer vámolták meg a csomagját. Akkor a postás dobott be egy csomagértesítőt, majd a postán kitöltöttek egy papírt és ott helyben fizette ki a költségeket. Anett az új vámrendszer óta is rendelt már külföldről, ám nagy különbséget nem érez még a korábbi rendszerhez képest.

Kiemelt képünkön: Már az első napokban tízezres nagyságrendben érkeztek az unión kívülről küldemények

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában