Frissen Vasból

2021.07.12. 11:00

Ünnepelt Lukácsháza apraja-nagyja – Csaknem 180 kilogramm húst kockáztak fel a falunapi étkekhez – fotók

Kultúra, sport és gasztronómia találkozott a település falunapján szombaton. A gyereknapot leszámítva ez volt az első alkalom, hogy a pandémia után összegyűlt a sokszínű közösségi életéről híres Lukácsháza apraja-nagyja.

Cseh-Egyed Bernadett

20210710 Varnyú Country zenekar műsora, Lukácsházi falunap, Lukácsháza, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Több katlanban főtt a pörkölt, a bab- és a krumplis gulyás a közösségi ház udvarán. A helyi asszonyok önként jelentkeztek a feladatra, ők így ünnepelték a több hónapnyi bezártságból való szabadulást. Azt mesélték, mintegy 180 kilogramm húst kockáztak fel előre, és még a fiatal fiúkat is a fakanál mellé állították. A jókedvből a nap további részében sem volt hiány, a talpalávalót a Varnyú Country, a szomjoltót pedig a Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete szolgáltatta. A helyi borversenyen 16 gazda 31 fajta nedűjét kóstolhatták meg az érdeklődők.

– A település folyamatosan fejlődik, több pályázatunk fut, és a napokban fejeződik be a bölcsőde felújítása, de Lukácsháza mindig is híres volt a színes közösségi és civil életéről. Több mint másfél év után sikerült a testvértelepüléseinkről vendégeket fogadni – fogalmazott Virág János polgármester. A falunapon éremátadót is tartottak, a Vas megye északi csoportjának U16-os futball bajnokcsapat tagjait nagy tapsvihar és örömujjongás fogadta. Átadták a Lukácsháza Községért kitüntetést is.

Az elismerést ketten vehették át: Balaton Tihamér, a lukácsházi templomok megújításában végezett példaértékű tevékenységéért, illetve Bencsik Zoltán, a pandémiás helyzetben való helytállásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában