Frissen Vasból

2021.08.04. 16:30

A jótékonysági főzés után meglepetéssel szolgáltak az időseknek Körmenden

Reggeli közben lepte meg Hegedüs László, az AlteRába Fesztivál fő szervezője és Scheiber Mihály, a Körmendi Lions Klub soros elnöke az Unger László Idősek Otthonának szépkorú lakóit kedden.

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

Viserálek Sándorné, az intézmény ügyvezetője mindenekelőtt felelevenítette azt a jótékonysági főzést, amit Hegedüs László kezdeményezésére rendeztek meg nemrég a Rába-parton – és amihez jó szívvel csatlakoztak a körmendi oroszlánosok. Többen jelen voltak a főzésen az idősek otthonának lakói közül is, de azok sem maradtak le a töltött káposztáról, akik személyesen nem tudtak részt venni az eseményen. A jótékonysági fő zésen adományként befolyt összeget pedig ugyancsak az idősek otthonának ajánlották föl a szervezők.

– Amikor megkérdezték, hogy mire van szükségünk, ismét egy munkaeszközt mondtunk. Az innovatív gőzállomással – amit nagyon köszönünk – mostantól megkönnyíthetjük a kollégák munkáját. A leadott ruhaneműk pedig még higiénikusabb körülmények között szabadulhatnak meg a szennyeződésektől, hogy aztán tisztán, vasalva visszakaphassák őket a lakók – emelte ki Viserálek Sándorné.

Hegedüs László és Scheiber Mihály között gyerekkorban szövődött barátság van, több jótékonysági kezdeményezés motorjai a városban. Nem kérdés számukra, hogy a fogyatékkal élők és a rászorulók után az idősek mellé is odaálljanak.

Kiemelt képen: Hegedüs László, Scheiber Mihály, Viserálek Sándorné – és az ajándék gőzállomás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában