Vádemelés

2021.08.19. 08:08

A módszereket is részletezve fenyegette meg halálosan barátnőjét és édesanyját egy férfi Sárváron

A barátnő értesítette a rendőrséget, amikor a vádlott az ígéretét beváltva megjelent a lakóhelyén.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Vas Megyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség továbbá zaklatás vétsége miatt emelt vádat az ellen a többszörös visszaeső férfi ellen, aki édesanyját és barátnőjét fenyegette 2020 májusában Sárváron és egy Sárvár közeli településen.

A vádirat szerint a vádlott egy telefonos alkalmazással küldött üzenetben halott embernek nevezte az édesanyját, akit megöléssel fenyegetett.

A sértett a rendőrséghez fordult, mert viszonya már korábban megromlott a vádlottal, és ezért komolyan tartott attól, hogy a vádlott beváltja a fenyegetést.

A vádlott barátnője ekkoriban jelezte a vádlottnak, hogy véget akar vetni a kapcsolatuknak, azonban ebbe a vádlott nem tudott belenyugodni. A vádlott ezért két napon át szöveges üzenetekben és videóhívásban is fenyegette őt, hogy készüljön, mert rágyújtja a házat és megöli, továbbá, hogy recés késsel fog megjelenni nála és agyonszurkálja és összetöri a fejét.

A barátnő értesítette a rendőrséget, amikor a vádlott az ígéretét beváltva megjelent a lakóhelyén.

A vádlott elhagyta a helyszínt, amikor meglátta a kiérkező rendőröket, akik azonban tíz percen belül elfogták őt.

A Sárvári Járási Ügyészség 1 év 10 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában