Frissen Vasból

2021.08.22. 14:40

A nap, amikor visszakapta városi rangját Sárvár – fotók

Ország- és városépítők egyszerre – ez Sárvár dinamikus fejlődésének titka.

Pajor András

Fotó: Pajor András

– Augusztus 20-a sokfajta üzenettel bír, büszkék lehetünk, hogy magyarok és egy fejlődő város, Sárvár közösségének a tagjai lehetünk. Ezért fontos, hogy ország és városépítők legyünk a saját környezetünkben – hangsúlyozta az állami ünnepen a Nádasdy-várban a Városfesztivál keretében tartott megemlékezésen Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Az államalapítás évfordulója egyúttal Sárvár születésnapja is, hisz e napon kapta vissza Sárvár a városi rangját 1968-ban.

Kondora István, a város polgármestere szegte meg Sárvár új kenyerét
Fotó: Pajor András

Az azóta eltelt több mint ötven év után a település azt a töretlenül gyarapodó időszakot ünnepli, amelynek révén Sárvár felkerült az ország ismertségi térképére az itt létrejött gyógy-idegenforgalomra alapult turizmus és gazdaság révén. – A fejlődés dinamizmusát az itt élők érzékelhetik a leginkább – fogalmazott az ünnepségen Kondora István polgármester, aki hagyományoknak megfelelően az ünnepség végén megszegte Sárvár új kenyerét. A többnapos fesztiválsorozat látványos tűzijátékkal zárult.

Kiemelt képen: Tűzijátékkal zárult a Nádasdy-várban tartott fesztiválhétvége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában