Frissen Vasból

2021.08.30. 07:00

A vasi delfinmentő, halálos baleset, hajtóvadászat és a sárvári Farkas-lányok – Ez történt Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

svv

Fotó: Benkő Sándor

Farkaséhesek a kézilabda sikerekre – A sárvári Farkas-lányok tehetségesek, gyönyörűek és Eb-győztesek

Előfordult már – de azért nem túl gyakori – a magyar kézilabda történetében, hogy egy családból több sportoló is magas szintre jutott a sportágban. A sárvári Farkas lányok ilyenek, pályafutásuk rendesen ível felfelé, mindketten Európa-bajnokok lettek ezen a nyáron. Cikkünkben bemutatjuk a két tehetséget. A lányok édesanyjával is beszéltünk. A róluk szóló írásunkat ITT találja!

Farkas Júlia (balról) és Farkas Johanna – valamint az Eb-aranyak
Fotó: Benkő Sándor

Egy ember meghalt, heten megsérültek Sárvárnál egy balesetben – fotók

Halálos közlekedési baleset történt pénteken kora reggel Sárvár közelében a 88-as főúton. Információink szerint egy BMW haladt a 84-es út irányába, amikor egy balra ívelő kanyarban a jármű a padkára hajtott, ahonnét a sofőr hirtelen kormánymozdulattal akart visszatérni az útra, de eközben az autó megcsúszott, áttért a szembejövő sávba, majd az oldalával a szemből érkező német rendszámú Nissannak ütközött. A baleset további részleteit ITT olvashatja!

Halálos baleset történt pénteken
Fotó: HI

Hajtóvadászat van a migránsok után Szentpéterfán

Csütörtökön reggel többen is bejelentették a rendőrségre, hogy Szentpéterfán gyanús alakokat látnak sétálni nagyobb csoportokban az osztrák határ irányába. Információink szerint a helyszínre a rendőrök nagy erőkkel, mintegy fél tucatnyi rendőrautóval érkeztek ki. Teljes cikkünket ITT olvashatja!

Halászhálókba akadt fókákat, delfineket ment a körmendi származású Mikos Veronika

A tengerek élővilágát – főleg a halászhálókba akadt fókákat, delfineket, teknősöket – menti a körmendi származású Mikos Veronika, aki egy nemzetközileg ismert és elismert szervezet igazgatója. Céljuk az, hogy rávilágítsanak, milyen veszélyekkel jár, ha a műanyag szemét a természetbe kerül. A róla és a munkásságáról szóló cikkünket ITT találja!

Sportkomplexum: kifizette az állam a szombathelyi önkormányzatnak a 66,5 millió forintot

Augusztus 24-én kedden, vagyis határidőn belül kifizette a Nemzeti Sportközpontok a szombathelyi önkormányzat részére azt a 66,5 millió forintot, aminek teljesítését a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő NKft. átvételekor vállalta a társaság. Részletes cikkünket a témában ITT találja!

Csorog a kormos lé a kiégett szombathelyi lakásból – A helyszínen is érdeklődtünk

Füstös barlangként tátong a 11-es Huszár úton a négyemeletes társasház legfelső szintjének lakása. A lépcsőház aljában kétféle terjedelmes tűzvédelmi szabályzat is ki van függesztve. A lépcsőn is látszanak még a kormos lábnyomok. A folyosó mennyezete is szürke, több ablak ki van törve, vezetékek lógnak a falból, több helyen még süket a csengő. A szomszéd lakás bár lakható maradt, erősen károsodott, ki kell cserélni az ablakokat. A lakókat lelkileg erősen megviselte az eset, ottjártunkkor a legtöbben elzárkóznak attól, hogy nyilatkozzanak. ITT írtunk arról, hogy mit tudtunk meg!

Forgalomkorlátozás volt Szombathely egyik legforgalmasabb kereszteződésében

Útfelújítás miatt csak egy sáv járható, váltakozó irányban, rendőri irányítás mellett haladt a forgalom kedden Szombathelyen, a Rumi út és a 86-os főút várost elkerülő szakaszának kereszteződésében. Az erről szóló cikkünket a videóval ITT találja!

Életfogytiglant is kaphatnak a bűnbanda tagjai – Vas megyében is terjesztettek drogokat

Az elkövetők a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint főleg marihuána, illetőleg a „pikó” néven ismert metamfetamin terjesztésével foglalkoztak. A marihuánát kilogrammonkénti tételben és grammonkénti adagokban is értékesítették, míg a napjaink egyik legaddiktívabb, legroncsolóbb kábítószerét, a metamfetamint fecskendőkben adagolták, hígították és árusították kisebb és nagyobb tételekben, éveken keresztül, főként Győr-Moson-Sopron megyében és Vas megyében. A teljes cikket ITT olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában