Frissen Vasból

2021.08.10. 09:16

Az idősek kifosztásával gyanúsított nő letartóztatásának meghosszabbítását indítványozták

A Szombathelyi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a nőnek, aki a megalapozott gyanú szerint Szombathelyen négy, idős kora miatt a bűncselekmény felismerésére, elhárítására korlátozottan képes sértettet fosztott ki bűntársával.

vaol.hu

Fotó: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményéből kiderül, megalapozott gyanú szerint a letartóztatásban lévő nő, gyanúsítottként kihallgatott bűntársával 2020 decemberében úgy jutott be a kilencvenes éveiben lévő sértett szombathelyi lakásába, hogy magukat egy segélyszervezet munkatársának adták ki, elterelték a sértett és a felesége figyelmét és 90.000 forintot, valamint egy arany nyakláncot tulajdonítottak el.

2020 decemberében a letartóztatásban lévő nő az utcán leszólította a hetvenes éveiben lévő sértettet, azzal, hogy ő az új doktornő, majd miután ismeretlen társával vérnyomásmérés ürügyén bejutottak a sértett szombathelyi lakásába 20.000 forintot tulajdonítottak

el sértettől.

2021 januárjában a letartóztatásban lévő nő magát önkormányzati képviselőnek adta ki és a gyanúsítottként kihallgatott bűntársával így jutott be a nyolcvanas éveiben lévő sértett szombathelyi házába, elterelték a sértett és a felesége figyelmét és 200.000 forintot, valamint 300.000 értékű arany ékszert tulajdonítottak el.

2021 januárjában a letartóztatásban lévő nő úgy jutott be a hetvenes éveiben lévő sértett szombathelyi lakásába, hogy magát önkormányzati képviselőnek adta ki, ahol azzal terelte el a sértett figyelmét, hogy nyugdíjszelvényeket kért tőle, és amíg a sértett azokat kereste, a gyanúsított több mint 1 millió forintot tulajdonított el.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés valamint annak veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója hétfőn, ülésen, három hónappal meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában