szőlőhegyi séta

2021.08.23. 14:00

Bortúra térképpel, pohárral, langallóval a roskadozó tőkék között Csepregen – fotók

Egy térkép és egy borospohár elegendő volt az ízletes hegybejáráshoz szombat délután Csepregen. A borosgazdák és a fúvósok is kitettek magukért a szőlőérlelő időben.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

– Kértük a gazdáktól, hogy mindenki tegyen egy kis pluszt a bor mellé – mondta az augusztus 21-ei bortúráról Tóth Marcell, a Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület elnöke.

Fotók: Bakos Ágnes

Náluk élő zene szólt, és különleges borkorcsolyákkal kísérték a kóstolót, a friss langalló mellett padlizsán- és borsókrém is jutott a túrázóknak. – Furmint, kékfrankos rozé, kékfrankos és egy kis zweigelt – sorolta a kínálatot.

– Bíztunk a nagy érdeklődésben, hiszen az előzetes regisztráció is sikeres volt, az időjárás is adott – mondta. Volt látogató, aki Ausztriából erre a hétvégére időzítette a hazatérést, és számos baráti társaság ragadott poharat. Fúvós zene mellett nyitott ki tíz pince, a Hanga-kapunál fogadta először fúvós muzsika az érkezőket, aztán a hegy több pontján is előkerültek a hangszerek estig. Addig persze a zenészek is kóstoltak, például húsos falatokat, húskülönlegességeket kínáltak a Galambos-pincénél, de természetesen ott is a bor volt a főszereplő.

– Későn vagyunk már, de van zöldveltelini, olaszrizling és vörös a régi Othello zweigelttel keverve – mondta Galambos Ferenc. A pünkösdi bortúrát pótolták most a csepregi gazdák, ilyenkor egészen más arcát mutatja a hegy, roskadozó tőkék között vitt a túrázók útja.

Kiemelt képen: Tóth Marcell egyesületi elnök bízott a rendezvény sikerében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában