Frissen Vasból

2021.08.11. 07:22

Fokozódik a nappali forróság szerdán megyénkben

Ahogyan kedden, úgy ma is jobbára a nyugati végeken fordulhat csak elő egy-egy zápor, zivatar.

vaol.hu

Nyíregyháza, 2012. június 20. Fiatal lány hûti magát Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõ egyik szökõkútjában. A városban délben 33 fokot mértek. Június 22-ig hõségriadót rendelt el az országos tiszti fõorvos, a mentõket az átlagosnál 10-15 százalékkal több rosszulléthez riasztották, és a napi melegrekordok is megdõltek. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint szerdán a ragyogó napsütés mellett néha megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar esetleg a nyugati, illetve az északkeleti határszélen fordulhat elő. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 29-34°C körüli kánikula várható.

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de az arra érzékenyeknél melegfront jellegű tünetek, úgy mint fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. A szórványosan kialakuló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV sugárzás, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában