ünnep

2021.08.23. 07:00

Idén is megülték a toronyiak új kenyerük ünnepét, de volt fánk is és rengeteg palacsinta – fotók

Hétvégén rendezték meg a hagyományos kenyérünnepet, melyet ezúttal a járvány miatt elmaradt romanappal kapcsoltak össze. Volt darts verseny, salsabemutató, tombola és háromszáz palacsinta. Összegezték a település fejlesztéseit, megáldották az új kenyeret.

Gyöngyössy Péter

20210821 Haller Imre plébános és Rácz Ágoston segédplébános áldotta meg az új kenyeret, Toronyi kenyérünnep és romanap, Torony, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Nagy volt a nyüzsgés a toronyi művelődési ház környékén. A járvány miatt elmaradt romanappal összekapcsolt kenyérünnepre gyülekezett a falu apraja-nagyja. Járt a körhinta, teljes gőzzel üzemeltek az ugrálóvárak, és már nem sok maradt abból a háromszáz palacsintából, amit a helyi nyugdíjas klub asszonyai sütöttek, még meg lehetett kóstolni a különleges formára sütött fánkot: a toronyi nagyrózsát. A nagysátorban éppen salsabemutató készülődött.

A programok már délelőtt elkezdődtek sportversenyekkel. Ebéd után az Inci-Finci formáció, majd a Szamóca Színház szórakoztatta a kicsiket. A hivatalos délutáni megnyitó előtt az Aranypatak Asszonykórus lépett színpadra. Kovács György polgármester beszédében köszönetet mondott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőnek, az Országgyűlés alelnökének az elmúlt időszak kormányzati támogatásaiért. Sikerült felújítani öt utcát, és hamarosan megoldódik a település csapadékví elvezetése, továbbá az önkormányzati hivatal belső felújítása is.

Az új kenyeret a település nemrég kinevezett plébánosa, Haller László és Rácz Ágoston diakónus áldotta meg. Bemutatkozott a Gazdag Gyula Általános Iskola új igazgatója, Laki János is. A rendezvény sztárvendége Danics Dóra volt.

Kiemelt képen: Haller Imre és Rácz Ágoston áldja meg az új kenyeret

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában