Frissen Vasból

2021.08.11. 11:03

Igazi szörnyet fogott egy horgász Gencsapátiban

Nardai István múlt kedden kapitális méretű, 45 kilogrammos harcsát fogott a Perenyei-­tavon. A halat egyórányi fárasztás után sikerült a partra húznia a szombathelyi horgásznak.

Polgár Patrícia

Fotó: Facebook/Vasi Vizeken

A gyerekkora óta horgászó férfi csaknem harminc éve pecázik Gencsapátiban. Mint mondja, aznap két bottal ment ki a tóra, azok közül a vékonyabbik, úgynevezett feederbot horgán lévő esőgilisztára kapott rá a hal, amit egyórás fárasztás után húzott ki a vízből.

István elmondta, meglepődött, hogy ekkora harcsát fogott délután öt óra körül, ugyanis ezek a halak jellemzően éjjel harapnak.

Fotó: Facebook/Vasi Vizeken

– Amikor megláttam a farkát, azt gondoltam, ez lehet, hogy nem lesz meg. Aztán két másik horgász a segítségemre sietett, akikkel betereltük a merítőszákba. Ekkor elszakadt a zsinór, de éppen meglett. Aztán belenyúltam a szájába, végül így tudtuk felhúzni a partra – mesélte a horgász.

Nardai István egyébként Rumban gyerekeskedett, ahol szomszédja szerettette meg vele a horgászást. A tevékenység azóta is hatalmas szenvedélye, életében először fogott ekkora halat. István elmondta, 196 centiméter hosszú volt a hal. Mivel az előírások nem tiltják, sőt, megengedik, István hazavitte a halat, és barátaival, ismerőseivel fogyasztják el az óriási ragadozót. Ő maga pedig harcsapaprikást és rántott harcsát készített belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában