Frissen Vasból

2021.08.22. 07:00

Lackó és Dominik kezelésére gyűlik szépen lassan a pénz, de ketyeg az idő is

A szombathelyi DMD-beteg fiúk az „utolsó órában” vannak, gyógykezelésükre 3.372.000 Ft gyűlt eddig össze, viszont több, mint 51 millió forint hiányzik ahhoz, hogy a srácok megkaphassák a légzéstámogató gyógyszeres terápiát.

vaol.hu

Fotó: VN-archív

A Jótündérek jótékonysági licit csoport közösségi oldalán számolt be a két fiú számára indított gyűjtés jelenlegi helyzetéről. Mint írják, a cél még nagyon messze van és napról-napra kevesebb az idő.

Összesen 55 millióra van szüksége a két izomsorvadásos fiúnak, akiket 2019 novemberében mutattunk be, azóta is romlott az állapotuk. A betegség további fejleménye a légzőszervek lebénulása, és a gyógyszerrel a lélegeztető gépet el lehetne kerülni. A Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete nyitott a fiúk számára alszámlát: OTP 11747006-27253373.

Most újabb lendületet vehet a jótékonysági kezdeményezés, mivel augusztus 22-én Szombathelyen, a Fő téren lesz adománygyűjtés a srácok javára az Ez az a nap! Reménység esték keretein belül.

„Gyerünk vállalatok, vállalkozók, képviselő urak, lássunk vmi szép összeget a fiúk részére. ❤️❤️❤️❤️ Hadd legyen nekik könnyebb az élet” – írja egy hozzászóló. Legyen így!

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/bulvar-celeb/hazai-bulvar-celeb/55-millio-forint-megmentene-ennek-a-ket-magyar-fiunak-az-eletet-5110400/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vasiak-ha-osszefognak-kornelia-csaladja-maga-ele-engedte-a-ket-szombathelyi-dmd-beteg-fiut-5086388/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában