Szentgotthárd

2021.08.25. 21:00

Latinovits-napok a moziban

Három tematikus filmnappal készül a Csákányi László Filmszínház a színészlegenda születésének kilencvenedik évfordulójára szeptember 9. és 11. között.

Polgár Patrícia

A sokak által színészkirályként emlegetett Latinovits Zoltán 1931. szeptember 9-én, Budapesten látta meg a napvilágot. Számos színházi szerepe mellett a nagyközönség számára filmszerepei tették igazán ismertté őt. Születésének kilencvenedik évfordulója alkalmából „Három szerep, egy színész – Latinovits Zoltán a filmvásznon!” címmel filmnapokat rendez a Csákányi László Filmszínház és a Szentgotthárdi Filmklub, így emlékeznek a színészkirályra.

A vetítések előtt bevezetőt mond Szigethy Gábor, Kossuth-díjas színház- és irodalomtörténész. Szigethy nemcsak kulisszatitkokat oszt meg a közönséggel, de nem mindennapi relikviákat is magával visz majd. Az első vetítés szeptember 9-én, csütörtökön lesz 19 órától, amikor Karinthy Frigyes Utazás a koponyám körül című m űvének azonos című filmadaptációját tekinthetik meg. Szeptember 10-én, pénteken ugyanebben az időben az Alfa Rómeó és Júlia című romantikus vígjátékot láthatják. Szombaton, szeptember 11-én pedig szintén 19 órától a Szindbád című, Krúdy Gyula Szindbád-történetein alapuló filmdrámát vetítik a szentgotthárdi moziban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában