Frissen Vasból

2021.08.18. 21:08

Szép gólokkal nyert a Haladás – fotók

A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re legyőzte a Békéscsabát.

Pum András

Fotó: Cseh Gábor

Szombathelyi Haladás-Békéscsaba 1912 Előre 3-1 (1-1). – Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1419 néző, vezette: Molnár.

Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak (Doktorics, 51.) – Csilus, Kiss B., Holdampf, Szekér (Hegedűs, 51.) – Tóth Milán (Tóth-Gábor, 82.), Horváth R. (Monori, 71.). Edző: Németh Szabolcs.

Békéscsaba: Krnács – Farkas, Albert, Bora, Kitl (Gránicz, 72.)- Puskás, Nagy S. (Ilyés, 80.), Sipos G., Horváth P. – Paudits, Máris. Edző: Preisinger Sándor.

Gólszerző: Németh Milán (34.), Horváth R. (52.), Monori (86.), illetve Farkas M. (42.), Albert (85.).

Sárga lap: Bora (8.), Mocsi (31.), Tóth Milán (65.), Kitl (71.), Kállai (84.).

9.perc: Kiss Bence bal oldali szabadrúgását kifejelték a vendégvédők, az érkező Kállai 22 méterről, középről fölé lőtt.

11. perc: Bosnjak bal oldali beadását Csilus fejelte kapura, Farkas üggyel-bajjal védett.

21. perc: Bosnjak tört előre a bal szélen, Kisshez továbbított, a középpályás egy csel után 19 méterről lőtt, de Farkas hárította a jobb sarokra tartó lövést.

34. perc: Bosnjak ívelt a védők mögé a bal oldalra egy szabadrúgást, Holdampf egyből középre tette a labdát, a bevetődő Németh Milán öt méterről a bal sarokba lőtt (1-0).

41. perc: Holdampf 23 méterről lőtt a bal felső sarok mellé.

42. perc: Nagy Sándor 14 méteres, bal sarokba tartó lövését tolta bravúrral szögletre Rózsa. A bal szöglet után Paudits fejjel megcsúsztatta a labdát, az érkező Farkas két méterről a kapu közepébe helyezett (1-1).

52. perc: Tóth Milántól kapott remek labdát Horváth Rajmund kapott bal szélen, majd öt méterről, éles szögből óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (2-1).

74. perc: Monori-Tóth Milán-Monori háromszögelés után utóbbi nyolc méterről a bal sarok mellé lőtt.

86. perc: Tóth-Gábor ment el szépen a bal szélen, középre adott labdáját Monori kilenc méterről a jobb sarokba lőtt (3-1).

89. perc: Gránicz ziccerből, balról, 12 méterről leadott lövését védte óriási bravúrral Rózsa.

A szombathelyieknél Délczeg Gergely, Debreceni Zalán, Tóth Máté hiányzott. A vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést – gyors támadásokat vezettek, igyekeztek saját térfelükre szorítani a csabaiakat. Ám a vendégek nem álltak be, ha tehették hosszú labdákkal próbálták indítani támadóikat. A vasiak letáboroztak a vendégek térfelén, de nem találták a rést a csabai pajzson. A lila-fehérek szervezetten védekeztek, betömörültek saját tizenhatosuk elé. Ám a sok hazai akció meghozta gyümölcsét, egy szabadrúgáskombináció végén a csapatkapitány Németh Milán megszerezte a vezetést. Támadásban maradt a Haladás, de egy szöglet után – teljesen váratlanul – egyenlített a Békéscsaba. Szünet után óriási tempóban kezdett a Haladás és Horváth Rajmund gyönyörű góljával teljesen megérdemelten szerzett újból vezetést. A vasiak nem elégedtek meg az egygólos előnnyel, támadásban maradtak, a vendégek továbbra is védekeztek. A vendégek erejéből veszélytelen kontrákra futotta, de a szombathelyiek jól tudták: egygólos előny kevés lehet. Úgyhogy lőttek még egyet. A Haladás jól futballozott, teljesen megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában