Frissen Vasból

2021.08.03. 17:30

Több millió forintból sikerült felújítani, kibővíteni a nemeskeresztúri gyerekek játszóterét – videó

Jó hangulatú falunapot tartottak szombaton a megyehatárhoz közeli településen. A helyben lakóknak legalább kétszerese vett részt a sportpályán megrendezett programokon.

Tersztyánszky Krisztina

Szerencsére délutánra már csak tócsák mutatták, hogy egy kiadós zápor majdnem veszélybe sodorta a jól előkészített attrakciókat. A gyerekeknek tűzoltóautó, lovaskocsikázás, légvár, buborékfoci, a felnőtteknek szórakoztató műsorok, koncertek biztosították a jó hangulatot. Az önkormányzat 90 kiló húsból főzött pörköltet. A süteménysütő versenynek az idén rétes volt a tematikája, a helyi aszszonyok sokféle finomságot vonultattak fel. Zömbik János polgármestertől megtudtuk: a faluban az utóbbi években örömtelien emelkedik a gyermeklétszám: a jánosházi óvodába innen jár a legtöbb gyerek. Indokolt volt tehát a legutóbbi fejlesztés, amelynek avatására V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő is megérkezett.

 

A Magyar falu program 3,2 millió forintos támogatásával a meglévő játszóteret két játszóházzal, rugós játékokkal, kerítéssel, kiülővel bővítették. – Szívesen jövök ebbe a faluba, mert az itt élők markáns karaktert adnak a településüknek – mondta a képviselő. – Sok a megóvásra érdemes épület, odafigyelnek a közterületekre. A politikus meglepetéssel is szolgált a falunap közönségének: zenekarával, a Kármentővel félórás nagy sikerű koncertet adott. Aztán a jánosházi amatőr színjátszók, majd a nap sztárvendége, a Desperado, végül utcabál gondoskodott róla, hogy mindenki jól érezze magát.

SZORGALMASAN PÁLYÁZNAK

A játszótér felújításának támogatása előtt már több nyertes Magyar falu program-pályázatot bonyolított le sikerrel a település. 2,6 millió forintot költhettek az orvosi rendelő berendezésére, ötmillió forintot pedig egy elhagyatott ingatlan megvásárlására fordíthattak. Ebből az önkormányzati hivatal mellett álló, Kossuth Lajos utcai régi parasztházból tájházat szeretnének kialakítani, egybenyitott közös rendezvénytérrel, falukemencével. Az épület rendbetétele anyagi alapjainak megteremtésére a Hungarikum-pályázaton indultak: 3,2 millió forintot nyert a falu a felújítás céljára.

Kiemelt képen: V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő is részt vett az eseményen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában