Frissen Vasból

2021.08.18. 14:16

Újabb Haladás-nevelésű játékos igazolt holland csapathoz

Rácz Barnabás átigazolása után néhány nappal jelentették be, hogy a szintén szombathelyi kötődésű Kiss Tamás is Hollandiában folytatja pályafutását.

vaol.hu

Fotó: Cambuur.nl

A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia 20 éves szélsője, Kiss Tamás kölcsönben a holland élvonalban szereplő SC Cambuurban folytatja pályafutását – jelentette be a magyar klub.

A tehetséges támadó Szombathelyen, az Illés Akadémián nevelkedett, majd 2016 decemberében, mindössze 16 évesen mutatkozott be az akkor még az élvonalban szereplő Haladásban. Ő volt az első 2000 után született játékos, aki debütált az NB I-ben. Végül 2018-ban a szombathelyi zöld-fehérektől a Puskás Akadémia együtteséhez igazolt. A most 20 éves játékos a felcsútiaknál összesen 89 tétmeccsen 10 gólt szerzett és 11 gólpasszt jegyzett.

Fotó: Cambuur.nl

Újdonsült klubja is bejelentette Kiss Tamás szerződtetését. A Cambuur kereskedelmi igazgatója nyilatkozatából az derül ki, hogy jó véleménnyel van a tehetséges U21-es válogatott labdarúgóról.

Tamás egy olyan játékos, akit már egy ideje figyeltünk, de a klubja előbb meg akarta várni a Konferencia Liga kvalifikációt. Nagyszerű dolog, hogy meg tudtuk szerezni Tamást, személyében egy olyan játékossal bővült a csapatunk, aki gyors és ugyanakkor olyan, hogy itt akar játszani és megfelelő mentalitással rendelkezik – mondta a klub hivatalos honlapjának Gerald van den Belt.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/racz-barnabas-cserekent-lepett-palyara-a-holland-fc-eindhovenben-5207504/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában