Frissen Vasból

2021.08.16. 07:00

Vonzóvá teszik Rábagyarmatot – A művelődési ház belső terei is megszépültek

Megújult a művelődési ház és a szolgálati lakás, orvosi eszközöket, rendezvénysátrat is be tudtak szerezni. Szombaton adták át a Magyar falu programban megvalósult önkormányzati beruházásokat

Tóth Kata

20210814 Ács László és Kovácsné Kovács Györgyi, Megújult a Rábagyarmati Művelődésiház, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Több mint 31 millió forintot költhettek a művelődési ház belső felújítására és közösségszervező munkatárs foglalkoztatására, 30 milliót a szolgálati lakás külső-belső rendbetételére, 4,67 milliót orvosieszköz- beszerzésre – Horváthné Boldizsár Borbála polgármester sorolta a Magyar falu programban 2019-ben és 2020-ban elnyert, idén megvalósított beruházásaikat. A kultúrotthonnal kapcsolatban részletezte: megújultak a belső terek, a mellékhelyiségek, falak, burkolatok, a villamos és vízhálózat, a színpad és a belső nyílászárók. Vonzóvá akarják tenni a falut az ott élőknek, a fiataloknak is, hogy maradjanak otthon, vagy telepedjenek le Rábagyarmaton, mondta. A Rábagyarmati Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület tavalyi pályázatát is említette: rendezvénysátor beszerzésére kaptak támogatást 1,67 milliós értékben.

Avatóbeszédében V. Németh Zsolt miniszteri biztos, országgyűlési képviselő megjegyezte, az, hogy mennyit gyarapodott a település, nem cél, hanem eszköz, hogy minél minőségibb életet lehessen élni. Egy település életében kulcsfontosságú, hogy a közösségi terei alkalmasak legyenek az emberek találkozására, mondta. A művelődési ház felújításáról elárulta: mondhatni, személyes ügye volt.

A rábagyarmati színjátszók egy évszázadon keresztül szinte folyamatosan működtek, egész estét betöltő darabjaik is vannak, ami megsüvegelendő. Utalt arra is, hogy módszeresen építkezve lehet arra számítani, hogy minden sorra kerül a felújításokban: a következő tíz évben 50 ezer milliárdnyi fejlesztés várható az országban.

Kiemelt képünkön: Ács László mutatja a rábagyarmati színjátszókról készült képeket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában