Frissen Vasból

2021.09.18. 21:51

Fesztiválhangulat a Víztorony lábánál, sokan látogattak ki az Ismerős Arcok koncertre – fotók

Igazi fesztiválhangulat volt szombat este a Víztorony lábánál, több százan látogattak ki az Ismerős Arcok koncertre. Ez volt a záróprogramja a helyi egyesület által szervezett családi napnak.

Cseh-Egyed Bernadett

20210918 Ismerős Arcok koncert, Víztorony családi nap, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Délben a szombathelyi fúvószenekar koncertjével kezdődött, majd a Sárvár Városi Mazsorett Együttes bemutatójával folytatódott az ősz jegyében meghirdetett rendezvény a felújított Víztorony szomszédságában. Az időjárásra nem is lehetett panasza a látogatóknak, a melengető napsütésben a gyerekek már délelőtt birtokba vették a területet, a legnagyobb sikere ezúttal is a pónilovaglásnak volt.

A Víztorony – Kresz Park Kulturális és Szabadidő Egyesület mintegy 5,3 millió forintnyi uniós támogatást nyert a program megvalósítására. – Szeretnénk elérni, hogy aki még nem, vagy nem mostanában járt ezen a városrészen, ismerje meg a felújított víztornyot – fogalmazott lapunknak Pados Györgyi, az egyesület elnöke. Szólt arról fontosnak tartják a közösségépítést és a hagyományőrzést.

Utóbbit mi sem bizonyítja jobban, minthogy a höveji csipkével és annak készítésével is megismerkedhettek a látogatók. – Nagyon időigényes technika, sok türelem kell hozzá, de aki egyszer már kipróbálta, az nem tudja abbahagyni – mondta érdeklődésünkre Kovácsné Pócza Ágnes népi iparművész, a Höveji Csipke Egyesület elnöke, aki édesanyjától tanulta meg, hogy kell pókolni, azaz levegőben csipkét varrni.

A programok sorára az Ismerős Arcok koncert tette fel a koronát, több százan látogattak ki a szombat esti programra. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője még a fellépés előtt találkozott a zenekar tagjaival. Közösségi oldalán úgy fogalmazott:

A világban a széthúzás tombol, és sok közösség jó úton halad a darabokra hullás felé. Talán nem tudják, hogy a büszkeségben mekkora erő rejlik! Köszönöm Nektek, hogy a Kárpát-medencében élő magyarságnak két évtizede muzsikáltok, és hozzánk az összetartozás hangján szóltok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában