Frissen Vasból

2021.09.12. 20:00

Horrorbalesetek, új kullancsfaj, e-roller-szabályozás, Ekler-interjú, újabb olvasói panasz – Ez történt a héten Vasban

Ha lemaradt az elmúlt hét fontosabb eseményeiről, most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Az összefogásnak köszönhetően megtalálták a Szombathelyről elszökött lovat

Vasárnap tűnt el a patás, amely aztán fél nap múlval került elő gazdája legnagyobb örömére. A részletekről ITT írtunk.

100 éves férfi borult fel egy elektromos rokkantkocsival Szombathelyen

Kedden a déli órákban egy közel 100 éves férfi haladt elektromos rokkantkocsival Szombathelyen, a Szelestey utcában a belváros irányába, amikor egy ajtó bejáratánál lévő lépcsőnek olyan szerencsétlenül ütközött a jármű, hogy a rokkantkocsi felborult és az idős férfi leesett róla. A szerencsétlen esetről ITT olvashat bővebben.

Fotó: Horváth Balázs

Súlyos baleset történt Sárvárnál, fékezés nélkül csapódott az álló autóba egy jármű

Szerdán számoltunk be arról, hogy délelőtt Sárvár közelében a 84-es úton kocsisor kezdett torlódni a Rába-híd felújítása miatt, ahol a jelzőlámpa tilos jelzést mutatott. Egy Ford meg is állt a sor végén, de a mögötte érkező német rendszámú Volkswagen vezetője későn vette ezt észre és fékezés nélkül a Fordnak ütközött.

Fotó: HI

Vas megyei településen élő kutyában fedezték fel az új kullancsfajt

A Vas megyében felfedezett példány molekuláris biológiai módszerekkel történő vizsgálata, valamint a kullancs esetleges kórokozókkal való fertőzöttségének megállapítása a pécsi Nemzeti Virológiai Laboratóriummal együttműködésben történik – közölte az ELKH szerdán az MTI-vel. Erről bővebben ITT olvashat.

Csoda, hogy túlélték – Silózógép és személyautó ütközött Pácsonyban

Szerdán kora este egy Suzuki személyautó haladt Pácsony belterületén, amikor a jármű egy kanyarban áttért a szembejövő sávba és frontálisan összeütközött egy silózógéppel. A balesetről részletesebben ITT írtunk.

E-roller, amire nincs szabály – Több helyen rendeletileg tiltják meg a járdán való közlekedést

Nincs rá szabály, a rendőrök mégis sokszor segédmotorként tekintenek az elektromos rollerekre, tavasszal az ismert sportvezetőt, Varga Jenőt is megbüntették. Megoldást a közeljövőben várható KRESZ-módosítás hozhat, amelyről ITT írtunk bővebben.

Varga Jenőt húszezer forintra megbírságolták, mert rollerezés közben nem viselt bukósisakot és kötelező biztosítást sem kötött
Fotó: Szendi Péter

Minden várakozását felülmúlta Tokió – Ekler Lucával beszélgettünk

Fáradtan, de élményekkel és egy paralimpiai aranyéremmel gazdagodva tért haza a tokiói paralimpiáról Ekler Luca. A vele készült interjút ITT olvashatják.

Olvasói panasz: a fanyesedék darálása komoly problémát okozott Vépen

Két napig darálta a zöldhulladékot a kiskastély mögötti lerakóban az ezzel megbízott vállalkozó. A keletkező por megkeserítette a közvetlen szomszédban lakók életét. A ház tulajdonosa – lapunknak nyilatkozva – azt követeli, költözzön el a depó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában