Frissen Vasból

2021.09.01. 08:00

Huszonnégy méter magas völgyhídon gyakorlatoztak a vasi tűzoltók

Október hónapban kerül átadásra az M80-as gyorsforgalmi út, ami a térség tűzoltói számára magasabb szintű szakmai kihívást vár el, ugyanis az útszakaszon egy 24 méter magas, 570 méter hosszú völgyhíd található, ami az átlagosnál speciálisabb felkészültséget vár el a mentésben résztvevő erőktől. A tűzoltók ezen az útszakaszon tartottak katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatot augusztus 31-én.

vaol.hu

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MKI

A gyakorlat feltételezése szerint az M80-as gyorsforgalmi út Vasszentmihály térségében lévő völgyhídon két személyautó ütközött össze. Az ütközést követően az egyik gépjármű az oldalára borulva, a másik a tetejére csapódva állt meg. A gépjárművekben utazó mindhárom fő beszorult az autóroncsokba. A feltételezés arra is kitért, hogy a baleset miatt a lezárástól számítva mindkét irányba jelentős torlódás alakult ki. A káresemény helyszínétől ötszáz méterre egy koccanásos baleset következtében az egyik mentőgépjármű nem tudott a helyszínre érkezni, így az egyik sérültet a tűzoltóknak kötéltechnika segítségével kellett leengedni a viaduktról – tájékoztatott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotók: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MKI

A balesetnél a körmendi, szentgotthárdi, szombathelyi hivatásos és celldömölki önkéntes tűzoltók avatkoztak be. Az egységek több feszítő-vágó berendezést is bevetettek a beszorult emberek kiszabadításához.

A gyakorlatot a tűzoltók a társszervekkel közösen szakszerűen, csapatmunkában dolgozva hajtották végre, ezért azt Lakatár Gábor tű. alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatóhelyettese, a gyakorlat vezetője megfeleltre értékelte.

A gyakorlatról készült videó ITT tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában