Frissen Vasból

2021.09.16. 17:00

Koronavírus: eddig több mint a duplájára emelkedett a napi esetszám Vas megyében szeptemberben

Mutatjuk, hogyan alakult a járványhelyzet Vasban, és a szomszédos megyékben.

vaol.hu

Fotó: MW

Vas megyében szeptemberben, vagyis az elmúlt 16 napban némi emelkedés vehető észre az esetszámokat illetően. Augusztusban átlagosan napi 2-3 koronavírusos beteget regisztráltak. Ehhez képest az elmúlt bő két hétben megyénkben összesen 91 fertőzöttet diagnosztizáltak, az elmúlt 24 órában is 10-et. Mivel ebbe hétvége is beleesett, amit összesítenek, így 16 nap alatt 12 adatrögzítés történt a hivatalos oldalon. Ez azt jelenti, hogy szeptemberben átlagosan napi 6 betegnél állapítják meg a vírust Vasban, vagyis több, mint a duplája az előző hónaphoz képest. Legutóbb augusztus 26-án fordult elő, hogy egyetlen esetet sem azonosítottak. Az emelkedés egyébként az egész régióra igaz.

Összehasonlításképpen a szomszédos megyék adatait is megnéztük, ugyanígy szeptemberi lebontással. Azt láthatjuk, hogy Győr-Moson-Sopron megyében van a legnagyobb baj. Északi szomszédainknál összesen 207 esetet regisztráltak, csak az elmúlt hétvégén 45-öt. Ez átlagosan napi 13 Covidos beteget jelent, ami több, mint a kétszerese a vasinak. Veszprémben is rosszabb a helyzet, mint megyénkben. Ott az elmúlt 16 nap alatt 120 betegnél állapították meg a koronavírust, ami átlagosan 7-8 esetet jelent naponta. A legjobb helyzet Zalában van, de ott is emelkedés tapasztalható. Déli szomszédainknál szeptemberben 70 esetet regisztráltak, ami átlagosan napi 4 fertőzöttet jelent.

A járvány kezdete óta Vasban 23768, Győr-Moson-Sopronban 44839, Veszprémben 31838, Zalában pedig 18502 koronavírusos esetet regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában