Frissen Vasból

2021.09.30. 07:00

Lépésváltás történt Tormásligeten – Megújult a megye egyik legrosszabb útja

Múlt pénteken adták át a Tormásligetet Csepreggel összekötó közút 4,2 kilométeres újabb felújított szakaszát. A Területi Operatív Program (TOP) 662 millió forintos támogatásából megvalósított beruházás eredményeként Vas megye egyik legrosszabb útszakasza újult meg.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN

Tormásliget az utóbbi évtizedekben egyebek mellett arról volt nevezetes, hogy itt vezetett át Vas megye egyik legrosszabb közútja. A Csepregtől Tormásligetig vezető útszakaszból tavaly 1,6 km-t újítottak fel, idén folytatódott a munka. A TOP-program 662 milliós támogatásával, 4,2 km hosszon, egészen a lócsi elágazóig újították meg az utat.

Csepreg felől 2,7 km hosszon a régi, rossz pályaszerkezetet teljesen felszedték, a ledarált anyagot újrafelhasználták, bedolgozták az új útalapba, melyre 10 cm vastagságban két réteg melegaszfalt került – mondta el Böröcz Miklós, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója a település központjában tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a lócsi elágazóig terjedő 1,5 km-es szakaszon a régi aszfalt felmarása és új aszfaltréteg készítése történt meg.

Mester Árpád, Tormásliget polgármestere hangsúlyozta: régóta várták, hogy megújuljon az út, mert óriási a kamionforgalom, és a rossz aszfalt miatti rezgés a környező házakat is megrongálta.

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a Répcevidéken, Bük és Csepreg vonzáskörzetében élők régóta vártak az utak felújítására.

– A problémákat lépésről lépésre igyekeztünk orvosolni – fejtette ki a kormánypárti képviselő. – A két legjelentősebb beruházás a Bükön, illetve Csepregen áthaladó főút felújítása volt. Ezeket követték azok az útszakaszok, amelyek Csepreg és Bük megközelíthetőségét segítik elő. Ilyen a most átadott út is, ezzel Tormásliget lakóinak életében jelentős lépésváltás történt – szögezte le Ágh Péter a sajtótájékoztatón.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter, Mester Árpád és Böröcz Miklós a sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában