Frissen Vasból

2021.09.21. 13:30

Szervizpontot avattak Balogunyomban

Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője jelképesen felavatta a települést Szombathellyel összekötő kerékpárút eddig elkészült szakaszát szombaton. Átadták a pihenőparkban kialakított szervizállomást is.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: PE

Régi vágya látszik megvalósulni a balogunyomiaknak: a helyi kerékpáros klub tagjai és a környéken élők négy évvel ezelőtt petíciót fogalmaztak meg Hende Csaba országgyűlési képviselő felé, mely szerint nagy szükség lenne a települést Szombathellyel összekötő kerékpáros út megépítésére. Ezután megkezdődött a tervezés, a szükséges összeg összegyűlt, és mára mintegy 70 millió forintból elkészült a falutól a vasúti átjáróig tartó szakasz.

Tarsoly Alfonz polgármester lapunknak azt mondta, a településen nagy hagyománya van a kerékpározásnak, a Balogunyomi Kerékpáros Klub tagjai a többi közt körbetekerték már együtt a Balatont, jártak Erdélyben, és nemrégiben tértek haza egy Tisza-tavi túráról. Balogunyomnak tehát mindenképpen helye van a kerékpáros térképen.

A kerékpárút pihenőhelyén szervizpontot állítottak, az ott található szerszámokkal bárki kisebb-nagyobb javításokat végezhet a járművén, például kereket fújhat és cserélhet. Ezt megünnepelve és a közelgő autómentes nap apropóján szombat reggel biciklis felvonulás indult a Perint-hídtól a falun át.

Kiemelt képünkön: Dr. Hende Csaba és Mohos Géza (szemben) az átadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában