Koncert, Táncház, előadás

2021.09.27. 07:00

Szőlőlevélbe göngyölt tőtikét is kóstoltak a csángó magyar esten Vassurányban

Pénteken imaesttel kezdődött, szombaton kulturális programokkal folytatódott a pusztinai moldvai csángók és a vassurányiak közös hétvégéje. Volt koncert, néprajzos előadás, táncház és csángó étkek kóstolója.

Vas Népe

– Egy csángó bálban mellém ült a Varga Tibor. Elkezdtünk beszélgetni, ő érdeklődött a csángó kultúra iránt, nekem pedig volt mit mondanom – idézi fel a hat évvel ezelőtt történteket dr. Nyisztor Tinka néprajzkutató, aki már nem először érkezett moldvai csángó asszonyokkal Pusztinából Vassurányba. Januárban a vassurányiak mennek oda. A településen három fiatalember lett a moldvai csángókkal való együttműködés motorja: Barta András, Varga Tibor és Számedli Szilveszter.

Szombaton a kastélyban Forrai Dániel polgármester nyitotta meg a csángó magyar délutánt. Fellépett a Vassurányért Kulturális Egyesület dalköre is, volt táncház és néprajzi előadás Nyisztor Tinkával. Este savanyúlevest, szőlőlevélbe göngyölt tőtikét és túrós puliszkát lehetett kóstolni.

Kiemelt képünkön: A helyi dalkör is fellépett az eseményen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában