Magyar falu program

2021.09.14. 07:00

Támogatásból két utca újult meg Tanakajdon

A Magyar falu program 27, 3 millió forintos támogatásából felújított Kossuth Lajos utcát és a Malom utcát pénteken adták át. Az ünnepségen részt vett V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Harangozó Bertalan kormánymegbízott is.

Gyöngyössy Péter

A Magyar falu program 27 millió 347 ezer forintos támogatásából összesen 584 méter önkormányzati út újult meg. Görcz Gyula Csaba polgármester a Kossuth Lajos utcában megtartott ünnepségen elmondta, hogy egy hosszú folyamat egyik közbenső állomása a mostani útátadás. Mint fogalmazott, az elmúlt években, részben a korábbi polgármesterek időszakában, a belterületi utak 70 százaléka megkapta a végleges kétrétegű melegaszfaltos zárást.

V. Németh Zsolt ország- gyűlési képviselő, miniszteri biztos avató beszédében utalt rá, hogy az utak állapota mindig fontos egy ország vagy egy település megítélésében. Kiemelte, hogy egy útfelújítás esetén sohasem az aszfaltcsík a végeredmény, hanem az, hogy az ott élőknek jobb lesz az életminősége. A képviselő elmondta, hogy a Magyar falu program a vidék sajátosságaihoz igazodó, gyors és rugalmas rendszer, mely valóban a vidéken élőket szolgálja.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy a vidéken élők joggal várják el a városihoz hasonló életminőséget. A megújult utat Merkli Ferenc plébános áldotta meg.

Kiemelt képünkön: A tanakajdi Kossuth Lajos utcai avatón V. Németh Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában