Ahol nincsen lépcső

2021.10.21. 07:00

A mai napig tartják a kapcsolatot a MNB megyei igazgatóságának egykori munkatársai

A kilencvenes évek közepétől megszűntek a Magyar Nemzeti Bank megyei igazgatóságai. Azok azonban, akik ott dolgoztak, a mai napig tartják a kapcsolatot.

Tersztyánszky Krisztina

Volt banki dolgozók: szeretet, összetartozás

Fotó: VN/Mátyás Tímea

A közös ünnepek, kirándulások, sportversenyek olyan jó közösséggé kovácsolták a különböző osztályokon dolgozókat, hogy a kapcsolatok máig élnek. Négy éve három nyugdíjas úgy döntött, hogy ne csak a temetéseken találkozzanak, rendeznek egy összejövetelt.

Volt banki dolgozók: szeretet, összetartozás
Fotó: VN/Mátyás Tímea

Dr. Reichardt Imréné Ani, Domina Jánosné Teca és Molnár Árpádné Marcsi osztályok szerint összeszedték az egykori dolgozók listáját. Felosztották, ki kit hív fel, 44 embert sikerült összetoborozni. Azóta minden évben ugyanabban az étteremben találkoznak, ami

nem drága, és ahol nincs lépcső. – Valószínűleg a főnökön múlt, hogy bár sokan voltunk nők, nem volt szokás, hogy a másik háta mögött beszéljünk – emlékezik Ani. – Az volt a szabály: ha valaki árulkodik, akkor hívják be a másik felet is, és rendezzék a konfliktust.

Marcsi a jó ifjúsági közösségre emlékezik szívesen, meg a pingpongversenyek előtti edzésekre. Bár az irodisták közvetlenül nem dolgoztak pénzzel, meg kellett tanulniuk a bankjegyszámolást, és azt is látták, ahogy a selejtezett pénzeket érvénytelenítik. Bizalmas állás volt ez, többnyire gyakorlott pénzügyi szakembereket vettek fel.

A találkozón a régi emlékek, az unokák, a dédunokák mind szóba kerültek. Az arcokon a szeretet és az összetartozás látszott, aki nem tudott eljönni, azt utólag felhívták telefonon. Aninak életében ez az egy munkahelye volt. A szervezők egyetértenek: ha lehetne, ma is visszamennének!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában