Elismerés

2021.10.06. 09:00

A Pedagógus Kutatói Pályadíj kitüntetettje a kőszegi iskola igazgatója

A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógus Kutatói Pályadíját nyerte el Keszei Balázs. A Jurisich Miklós Gimná­zium és Kollégium igazgatója ünnepélyes keretek között szeptember 29-én vette át a díjat.

Tóth Kata

Erdei Annától, az Akadémia főtitkárhelyettesétől vette át a díjat Keszei Balázs

Fotó: VN/MTA

Az idén 12 kutató pedagógus munkáját ismerte el az Akadémia. Évente meghirdetik a Pedagógus Kutatói Pályadíjat a közoktatásban oktató, gyakorló pedagógusok számára, akik az oktatómunka mellett tudományos tevékenységet is folytatnak. A ­pedagógusok május 31-éig pályázhattak olyan tudományos munkával (monográfiával, nagyobb terjedelmű tanulmánnyal, kísérleti eljárási eredménnyel, forráskiadvánnyal stb.), „amelynek hozama tényleges előrelépést jelent az adott kérdéskör alaposabb tudományos feltárása terén”. Társszerzős pályamunka esetén a pályázónak pontosan be kellett mutatnia, hogy az elkészített mű mely része az ő egyéni kutatómunkájának eredménye.

Erdei Annától, az Akadémia főtitkárhelyettesétől vette át a díjat Keszei Balázs
Fotó: VN/MTA

Keszei Balázst, a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium igazgatóját az Élettudományok szekcióban díjazták a Vas megye védett növényei című könyv egyik szerzőjeként.

– Nagy jelentőségű számomra a díj. Pályamunkám az 500 oldalas, hamarosan nyomdába kerülő könyv 80 oldalas részlete, az amelyiket önállóan írtam. A kiadványban néhány önálló cikk mellett Vas megye minden védett növényét egyenként feldolgozzuk morfológiai leírásuk, előfordulásuk, különös tekintettel Vas megyei életterük és veszélyeztetettségük szempontjából, Vas megyei elterjedési térképpel és fényképpel. Szintén tőlem származik a Vas megye növényföldrajza fejezet – mondta el kérdésünkre. A benyújtott pályaművet a Közoktatás-fejlesztési Kutatási Pályázat Bírálóbizottsága bírálja el, az MTA elnöke dönt a díjazottak személyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában