Frissen Vasból

2021.10.01. 13:29

A vasvári tanuszoda építését is támogatja a kormány

Több mint 670 millió forinttal támogatja a kormány a tanuszodák építését, köztük V. Németh Zsolt közbenjárásával a vasvárit is.

Vas Népe

Tanuszoda, helyszínbejárás, Tóth Balázs polgármester, és V Németh Zsolt, 20210930, ut, Vasvár, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Megjelent a Magyar Közlönyben az Úszó Nemzet Programmal összehangolt további intézkedés, amely szerint a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúrafejlesztési Program III. ütemében javasolt tanuszoda fejlesztések előkészítéséhez több mint 670 millió forintot biztosít a kormány a Beruházás Előkészítési Alapból 2022. március 31. megvalósítási határidővel.

V. Németh Zsolt és Tóth Balázs polgármester a helyszíni bejáráson
Fotó: Unger Tamás

Az összeg országosan hét település tanuszodájára fordítható, Bóly, Kunszentmiklós, Nagykőrös, Püspökladány, Siófok, Tiszafüred, Vasvár érintettségével. A mostani előkészítési fázisban a fejlesztésekhez 4,5 millió forintot használhatnak fel 2021. november 30-ig. Az előkészítési fázisok finanszírozásra szánt összeget átcsoportosítják a beruházási alapból a Nemzeti Sportközpontok javára.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos úgy kommentálta a hírt: nagy elégedettségre ad okot, hogy a vasvári a támogatott hét tanuszoda között van. Amint lapunk kérésére elmondta, pár éve már volt szervezett úszásoktatás Vasváron ponyvával lefedett termálfürdőben, ami már akkor sem jelentett megfelelő színvonalat.

- Örömteli, hogy a kormány az ország egyik legkisebb népességű városát is bevette – kérésemre – ebbe a programba – mondta V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában