Frissen Vasból

2021.10.23. 17:37

Elhunyt Preininger Ferenc Kőszeg egykori tanácselnöke

Preininger Ferenc 1977-1990-ig, 13 évig vezette a várost, 1998-2002 között megyei önkormányzati képviselő volt – olvasható a Kőszeg város közösségi oldalán.

vaol.hu

Fotó: Kőszeg város

A rendszerváltást követően is városi képviselő, a Városfejlesztési Bizottság, majd a Pénzügyi Bizottság elnöke. A Vas Megyei Iparkamara, valamint a Kőszegi Ipartestület elnökségi tagja.

Tanácselnökként nagy szerepe volt abban, hogy 1991-ben Kőszegen telepedett le a Kromberg & Schubert Kft., amely a textilgyárak válsága idejétől munkahelyet biztosított a kőszegieknek. Preininger Ferenc 2006-os nyugdíjazásáig 16 éven át a vállalat vezetőjeként dolgozott.1988-ban egyéni Hild díjas, 1997-ben Vas Megye Közgyűlésének Vas Megyéért Díját vehette át, 2014-ben Kőszeg Város Európai Kapcsolataiért Kitüntetest kapott.

Több helytörténeti és gazdasági témájú könyv szerzője, festményeiből pedig kiállítást is rendezett.

Preininger Ferencet 83 éves korában érte a halál. Gyászoló családja fájdalmában osztozunk, emlékét megőrizzük, nyugodjék békében! – olvasható a Kőszeg város közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában