Frissen Vasból

2021.10.10. 20:00

Halálos balesetek hete, Mustang-ügy, osztrák rendőrök, balhé a kosárrangadón – Ez történt Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Három halálos baleset is történt a héten Vas megyében:

Halálos motorbaleset történt Szombathelyen

egy 21 éves fiatalember annak a motorbalesetnek az áldozata, ami kedden késő délután történt Szombathely határában, a 86-os főút várost elkerülő szakaszán. Egy Renault személyautó kanyarodott ki balra a bevásárlóközpontok felől a 86-os útra, amikor ütközött a főúton nagy sebességgel haladó Suzuki motorral. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a motor több mint húsz méteres féknyomot hagyott maga után, ezután ütközött a közel két tonnás autóval, amit megpördített. A teljes cikket ITT olvashatja!

Halálos vonatbaleset történt Vas megyében

Csütörtökön délután egy Mazda személyautó haladt Tokorcs és Kemenesmihályfa között, amikor a sofőr valószínűleg figyelmetlenségből a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott, ahol ütközött az ott érkező Bakony IC-vel. További részletekről ITT olvashat!

Újabb halálos baleset: teherautó sofőrje tolatás közben ütött el egy férfit Szombathelyen

Csütörtökön a kora délutáni órákban Szombathelyen, a Puskás Tivadar utcában található telephelyen végzett tolatási manővert egy járműszerelvény. A tolatás során a teherautó egy, a jármű mögött tartózkodó személyt a rakodó rámpának szorított, melynek következtében a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Írásunkat a balesetről ITT olvashatja!

Fejlemények a Körmend-Falco kosárrangadón történt szurkolói balhéval kapcsolatban

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az Egis Körmend-Falco KC Szombathely NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés utolsó perceiben verekedés tört ki a két csapat szurkolótábora között. A körmendi klubnál, a biztonsági cégnél, és a rendőrségnél is érdeklődtünk az üggyel kapcsolatban. Videó is készült az incidensről! A részleteket ITT találja!

A celli kisfiú életmentő műtétje után egy sterilszoba is kell – Olvasóink segítségét kérik

Az életmentő szívműtétet az óvodáskor végéig el kell végezni, ehhez azonban egy sterilszobára van szükség. Ismét olvasóinkhoz fordul Robika családja, építőipari szakemberek jelentkezését várják. Teljes cikkünket ITT olvashatja!

Jótékonysági futást szerveznek az edzés közben megsérült szombathelyi állatorvos megsegítésére

Jótékonysági futás dr. Varjú Gáborért névre keresztelték el azt a Veszprémben szervezett eseményt, amit a legnépszerűbb közösségi oldalon hoztak létre, amelynek célja, hogy a közelmúltban balesetet szenvedett neves szombathelyi állatorvos felépülését segítsék. Teljes cikkünket ITT olvashatja!

Vasi tartalékos katonák tűzharc árán menekítették ki a polgármestert

A Vas megyei MH 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj is részt vett az országos jelentőségű Moon Star 2021 kiképzési foglalkozáson a Bakonyban, sőt teljesítményei alapján beválasztották a bemutató legattraktívabb, leglátványosabb mozzanatainak végrehajtásába. Részletes írásunkat fotókkal és videókkal együtt ITT találja!

Kiképzési foglalkozás a Bakonyban Fotó: Zag Lívia

Harminc osztrák rendőr állt szolgálatba a határ magyar oldalán

Az erősített védelmet indokolja, hogy hetente 500-900 migráns lép át szabálytalanul Magyarországról Burgenlandba – rájuk hőkamerákkal és drónokkal „vadásznak”, a járőrök feladata, hogy az embercsempészeket azonosítsák. Vas megye határmenti településein is találkozhat velük. A teljes cikkünket ITT olvashatja!

Mustang a városházánál – A Járműszolgáltatási Platformon is tájékozódtunk

A City7 Magazin egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra a szürke Ford Mustang típusú személygépkocsira, amit a városháza parkolójában az elmúlt időszakban állítólag többször lehetett látni – számolt be legújabb számában a lap.

A City 7 Magazin arról is írt, hogy megnézték más képviselők vagyonnyilatkozatát is, de sportautó egyik dokumentumban sem szerepelt. Nincs információnk arról sem, hogy a polgármesteri hivatal bővítette volna gépkocsi flottáját ezzel a típusú személyautóval. Nem valószínű az sem, hogy egy átlagkerestű városházi dolgozó vásárolta a luxusautót, hiszen az több éves teljes fizetésébe került volna úgy, hogy semmi másra nem költ. A teljes cikket a témában a hozzá tartozó videóval ITT találja!

A szóban forgó Mustang
Fotó: Olvasó

Család, haza, anyaföld – A Batthyányak számára október 6-a gyásznap és jelkép is

Mindig különleges alkalom, amikor Batthyány Ádám és családja Körmendre látogat. Feleségével, Batthyány-Schmidt Margittal beszélgettünk. Cikkünket ITT olvashatja!

Elmesélte a rablás részleteit a hős magyar vásárló, aki fegyvereseket állított meg Ausztriában

Ahogy arról beszámoltunk, egy magyar férfinak köszönhetően fogták el a rendőrök azt a két fegyveres támadót az ausztriai Schärdingben, akik egy boltot akartak kirabolni. Kovács Attila elsőként felidézte a rablást. Teljes cikkünket ITT olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában