Frissen Vasból

2021.10.13. 13:38

Hosszú időre börtönbe kerülhet a Bucsunál elfogott embercsempész, társa még szökésben van

A Szombathelyi Járási Ügyészség ma állította bíróság elé azt a letartóztatásban lévő szerb férfit, akit a rendőrjárőrök Vas megyében, Bucsu külterületén 2021. augusztus 25. napján értek tetten, miközben 8 migránst akart illegálisan Ausztriába juttatni.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A vád szerint a vádlott és szökésben lévő társa 2021. augusztus 25. napján vették fel a határ közelében a 8 szír állampolgárt egy személyautóba. A migránsok illegálisan lépték át két nappal azelőtt a szerb-magyar határt.

A csempészett személyek Németországba, illetve Hollandiába akartak eljutni és a vádlottnak, valamint a társának a magyar-osztrák határ mellé kellett őket szállítani.

A vádlott és társa a csempészett személyekkel Bucsu külterületén, egy mellékúton haladt gépkocsival a magyar-osztrák határ irányába, amikor a vádlottat és a 8 szír állampolgárt a rendőrök elfogták, míg a vádlott társa a helyszínről elmenekült.

A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a letartóztatásban lévő vádlottat, akit 2 év 8 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és 5 év 4 hónapra kiutasított az ország területéről.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában