Frissen Vasból

2021.10.24. 13:49

Kovács Zoltán Szentgotthárdon: meg kell akadályozni a múlt visszatérését

Kovács Zoltán, Magyarország nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára tartott fórumot a településen a Fidesz-KDNP országjáró programja keretében.

Tóth Judit

Kovács Zoltán a nemzeti ünnep, október 23-a előestéjén látogatott el Szentgotthárdra, ez volt országjárásának egyik utolsó állomása. Az államtitkár azt hangsúlyozta, hogy nem egyszerű országjárásról van szó, sokkal inkább arról, hogy megpróbálják megakadályozni a múlt visszatérését.

-Ez egy makacs múlt, erre emlékeztet bennünket október 23-a is. Eszünkbe jut, hogy 2006-ban, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján egy Gyurcsány Ferenc nevű miniszterelnök egy hazugságbeszéd után hagyta – sőt, valószínűleg inkább utasította a rendőrséget, hogy verje szét az egyébként békésen emlékezőket. Azt gondolom, hogy egy 50. évfordulón meggyalázni a 20. század szempontjából legfontosabb nemzeti ünnepünket önmagában is gaztett, annak fényében meg főleg, hogy most megpróbál újra visszatérni. Immár negyedik alkalommal kísérli meg mindezt 2010 után.

Az államtitkár a fórumon arról is beszélt, hogy a múlt visszatérése nem kitaláció, hanem a történelmi tények fényében is valóság. Véleménye szerint kormányváltás esetén a jelenlegi ellenzék újra szétszakítaná a nemzetet.

-Az ellenzék előválasztásnak nevezte az elmúlt hetek, hónapok történéseit, de ez a Gyurcsány-show egyik cirkuszi mutatványa volt. Teljesen mindegy, kit varázsolnak elő a kalapból, a végén kiderül, hogy minden mögött ugyanaz az ember, ugyanaz a politikai erő jelenik meg, amit Gyurcsány Ferenc testesít meg. Majdnem tizenkét éve görcsösen igyekszik visszakerülni a hatalomba, azokkal együtt, akik egyértelműen a múltat képviselik. Elég, ha csak Bajnai Gordon néhány héttel ezelőtti csatasorba állítására vagy Lendvai Ildikó HVG-ben megjelent interjújára gondolunk. Mindkettő gyönyörűen jelzi, hogy pontosan mi készülődik itt.

Kovács Zoltán további aktuális kérdéseket is érintett. Úgy véli, hogy a baloldal hatalomra jutása esetén eltörölné a rezsicsökkentést, ezt jól mutatja, hogy állandóan a piaci alapú árképzés mellett érvel. A kormány családtámogatási modelljét Európában egyedülállónak nevezte, emellett arról is beszélt, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetségnek egyértelmű célja, hogy visszaadja a vidéki élet becsületét.

-A kormányzás szempontjából az a legfontosabb, hogy a Magyarország újraindítása érdekében elindított programjaink tovább menjenek, ez még jobban erősítheti a gazdaságunkat – mondta végül az államtitkár.

Kiemelt képünkön: Kovács Zoltán

Ezek is érdekelhetik