Megemlékezés

2021.10.27. 07:00

Mécsest gyújtottak Sárváron, a hadisírokon

Gyertyát gyújtottak, koszorúztak a Soproni úti temetőben, ahol az önkormányzat 38 hadisírt és egy emlékművet újított fel a Nagy Háború centenáriumán.

Merklin Tímea

koszoruzás,Kondora István. polgármester. 20211026_ , Sárvár, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum felhívására Sárvár városa az elsők között nyújtotta be az elképzelését a világháborús áldozatok méltó emlékhelyének kialakítására. A hősök temetőjében magyar, bosnyák, cseh, horvát, lengyel, orosz és szlovén katonák nyugszanak. A puritán, fehér sírkövek némelyikén portré is van, köztük Posch Gusztávé, aki még csak 26 éves volt, amikor elhunyt 1942-ben.

A hősi temetőben a Városszépítő Egyesület által állított II. világháborús emlékműnél Kondora István polgármester koszorúzott katonai tiszteletadás mellett, amelyen részt vett Sásdi Imre alezredes, az MH 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka és Babos Sándor őrnagy, az MH KIKNYP 17. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője, aki ünnepi beszédet is mondott. A megemlékezésen elhangzott: a legdrágább áldozat, ha szükséges fegyvert ragadni, és az egyes ember életének feláldozása árán kell megváltani a közösség jövőjét. Az elesett hősök áldozata nem volt hiábavaló, emléküket méltón őrizzük.

Kiemelt képünkön: Kondora István polgármester koszorúzott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában