Frissen Vasból

2021.10.18. 10:56

Tizennégyszer lopott bandájával egy férfi Szombathelyen, fiatalkorú lányt is belekevert az ügybe

A Szombathelyi Járási Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki részben egyedül, részben nyolc társával együtt 14 esetben lopott a motor károsanyag kibocsátásának csökkentésére szolgáló katalizátort, amivel összesen 905.000 forint kárt okozott a sértetteknek 2020 októbere és decembere között Szombathelyen.

vaol.hu

Fotó: Pixabay

A vádirat szerint a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlott bevonta a lopásba az édesapját és az ismerőseit, köztük egy fiatalkorú lányt is. A vádlott azt mondta a társainak, hogy a katalizátorok könnyen értékesíthetők, így gyorsan, nagy bevételhez juthatnak.

A vádlott azzal vette rá a fiatalkorút, hogy figyeljen, amíg a lopást végrehajtja, hogy azt állította, ebből nem lehet problémája.

A vádlottak éjjel követték el a bűncselekményeket, általában a szabadban parkoló autók kipufogó rendszerét bontották meg, de az is előfordult, hogy garázsokat törtek fel. Egy esetben a polgárőrök megzavarták őket, és a fiatalkorút fel is tartóztatták, majd értesítették a rendőröket, akik lefoglalták tőle az elkövetéshez használt szerszámokat.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a bűncselekményeket kitervelő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában