Frissen Vasból

2021.10.22. 17:30

Új, kétirányú kerékpárút épült Kőszegen

Tegnap átadták a város új kétirányú kerékpárútját, amely a TOP Turisztika projektben uniós támogatásból épült meg a Rőtivölgy utca és az országhatár között. A kerékpárút az egykori vasútvonal töltésén jött létre, a nyomvonala 1305 méter. A munkaterületet tavaly júniusban adták át, egy ideig a kerékpárút egy részén az akkor épülő 87-es út ideglenes terelőútja működött, a munkák párhuzamosan zajlottak.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

Az avatón Básthy Béla, Kőszeg polgármestere elmondta: elkészültével összekapcsoló­dik a magyarországi és az oszt- rák kerékpárút-hálózat: az út- vonal csatlakozik a Vasfüggöny Eurovelo 13-as számú kerékpárúthoz.

Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt: sok kerékpárosprojekt zajlott a megyében az elmúlt években. A legelső pályázati felhívások utolsó megvalósult beruházása a kőszegi. Nagyot lépett előre a megyei kerékpárút-hálózat bejárhatóságban és minőségben is, és a munka folytatódik, mondta.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a beruházás kapcsán úgy fogalmazott: – Most lett „kész” a Rőti-völgy: elsőként az út, aztán a kerékpárút. Megvalósult az álom, kiépült Kőszeg kapuja. A 20. század elzártságot is hozott a város számára, ezzel szemben a 21. század új perspektívákat. Fel­adatunk és célunk, hogy ezeket az új lehetőségeket beváltsuk a város számára – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter: Most lett „kész” a Rőti-völgy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában