Frissen Vasból

2021.11.19. 20:00

A Beatles által is használt legendás stúdióban zenélhetett az ostffyasszonyfai dobos lány

Olyan dolog történt meg az ostffyasszonyfai származású dobos lánnyal, Ferenci Bettinával, ami magyar női dobossal még soha: zenekarával a legendás Abbey Road Stúdióban fejezte be legutóbbi lemezének felvételét.

Polgár Patrícia

Ferenczi Bebi a londoni Abbey Road Stúdióban zenélhetett

Fotó: VN/You and Media Management2

Ferenczi Bettina „Bebi” közel egy éve erősíti a Dirty Slippers zenekar csapatát. Az együttes több neves zenei producerrel is dolgozott már együtt, a londoni stúdióba például az Oasis együttes producere ajánlotta be őket – oda ugyanis csak így lehet bejutni.

Augusztusban tölthettek el egy hetet Londonban, ahol hamarosan megjelenő Vársz valahol című nagylemezük angol nyelvű dalait rögzítették.

Ferenczi Bebi a londoni Abbey Road Stúdióban zenélhetett
Fotó: VN/You and Media Management2

Az Abbey Road Stúdiót talán a The Beatles tette a leghíresebbé, de ott rögzítették a legnagyobb hollywoodi filmek főcíméül szolgáló zenéket is.

Bebitől megtudtuk: közvetlenül utánuk Lionel Richie, majd Hans Zimmer dolgozott a stúdióban. Amellett, hogy betekinthettek az ő kottáik közé, olyan kulisszák mögött is járhattak, ahova „hétköznapi ember” nem léphet be. A stúdió egyik munkatársa például az eredeti Beatles-zongorán játszotta el nekik az együttes Lady Madonna című dalát.

A dobos elmondta, amellett, hogy a családja mindig támogatta, pályája elején sokan próbálták lebeszélni a dobolásról. Ő azonban nem adta fel az álmát, ennek köszönhetően pedig egy filmbe illő történet bontakozik ki a szemünk előtt, melynek főszereplője ezúttal egy ostffyasszonyfai lány, akit hite szerint Isten vezet az útján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában