Frissen Vasból

2021.11.29. 07:00

Az első hó, csodálatos gyógyulás, Prima-gála, egy kisfiú vágya – Ez történt a múlt héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Kőszegre az elsők között érkezett a hó

Fotó: Ohr Tibor

A súlyos baleset után nem voltak jó kilátásai Tibornak, de a felesége hazahozta Szombathelyre – a hite, szeretete gyógyít

Ma már beszélget, keresztrejtvényt fejt, matekozik és jár az a férfi, aki tavaly ősszel Ausztriában szenvedett balesetet, leesett egy négyméteres létráról és rázuhant a fejére a betonfal egy eleme. Hónapokat volt egy ausztriai kórházban, azt mondta több orvos, hogy a bal felét egyáltalán nem fogja tudni mozgatni, sem nyelni, sem beszélni, sem járni nem fog, ápolási osztályt javasoltak számára, de a felesége fél év után elszántan hazahozta. Meglátogattuk a családot. Cikkünket a témában ITT találja!

Egyetlen vágya van egy Vas megyei kisfiúnak, ami miatt már több mint ötven levelet írt a Jézuskának

A kisfiú a szüleitől ígéretet kapott, hogy az új háznál tarthatnak majd tyúkokat, de a projekt csúszik. Viszont az anyukája minél előbb szeretné teljesíteni gyermeke egyetlen vágyát. A teljes cikket ITT olvashatja!

Átadták a Vas megyei Prima díjakat – Grafikust, edzőt, orvost is kitüntettek

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Vas megyei Prima-gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Vas megyei szervezete. Az országos Prima Primissima mintájára pénteken este átadták a megyei Prima díjakat, gazdára talált a Közönségdíj és az Ifjúsági Prima Díj is a Weöres Sándor Színházban rendezett gálán. Tudósításunkat és a díjazottakat ITT találja!

Lottólázban ég Vas megye – Rengetegen próbálnak most szerencsét

Ritka alkalom, hogy a lottón többet lehet nyerni, mintha megjátszanánk az összes variációt, márpedig a hatos lottónál most ez a helyzet. A nyeremény nagysága tényleg felfoghatatlanul nagy, ha valaki, akkor kezdte volna félretenni a jól megérdemelt vasi nettó átlagkeresetét (260 010 forint), amikor III. Béla 1183-ban megalapította a szentgotthárdi ciszterci apátságot, még mindig több mint egymillió forint hibádzna a mostani nyereményhez. Szombathelyi lottózóban érdeklődtünk. Cikkünket a témában ITT olvashatja.

Nem szakítják meg a hagyományt Király Sándorék, disznóvágáson jártunk Magyarnádalján

A disznóvágás a vidéki élet egyik legnagyobb közösségi eseménye volt egykor. Mára megkopott a szokás, de azért vannak, akik éltetik a hagyományt. Király Sándorék ilyenek. Mi is ott jártunk vendégségben. ITT találja a beszámolónkat!

Leszakadt egy gyerek ujja vége, új ítélet született egy Vas megyei fürdőben történt baleset ügyében

A Sárvári Járási Ügyészség vádirata szerint a baleset 2015 júliusában következett be, amikor a sértett gyermek elindult kifelé a vízicsúszdához csatlakozó érkező medencéből, azonban megcsúszott a lába a lépcsőn, ezért megkapaszkodott a medence oldalfalának tetejébe. A sértett egyik ujja beszorult a medence hibásan kivitelezett oldalfalának visszahajló pereme és az oldalfal között maradt 1,5 cm széles résbe, majd amikor a sértett nem tudta visszanyerni az egyensúlyát és elesett, az éles perem leszakította az ujja végét. A teljes cikket ITT találja.

Megérkezett a tél Vas megyébe – Pénteken már havazott is

Pénteken kis túlzással egész Vas megyében megérkezett az idei tél első havazása. Rengeteg fotót és információt kaptunk a fehérbe öltözött vasi településekről. Teljes cikkünket ITT találja!

Kőszegre az elsők között érkezett a hó
Fotó: Ohr Tibor

Égett a hulladék egy szeméttelepen Vasváron – A füst még Szombathelyről is látszott

Háromszáz négyzetméter alapterületű, öt méter magas hulladékdepó égett egy vasvári hulladékfeldolgozóban. A tűzoltókat délután egy órakor riasztották a helyszínre. Negyven tűzoltó, köztük Körmendről, Zalaegerszegről, Szombathelyről és Sárvárról hivatásos, Vasvárról önkormányzati egységek tíz tűzoltó gépjárművel, valamint a Vas megyei katasztrófavédelmi mobil labor és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egységei érkeztek a helyszínre. A munkálatokat öt erőgép is segítette, amelyek megbontották a depókat, a tűzoltók pedig hűtötték az izzó részeket.

A Vas megyei katasztrófavédelmi mobil labor a környező utcákban és a településen is méréseket végzett. A teljes cikket a videóval és a fotókkal ITT találja!

Mindenki másképp éli meg a korlátozásokat Ausztriában, kint élő magyarokat kérdeztünk

Hétfőn lépett életbe Ausztriában az oltottakra és oltatlanokra egyaránt vonatkozó kijárási korlátozás. Az osztrák kormány intézkedéseit volt, aki könnyebben fogadta, sokan azonban az utcára vonultak a szigorítások eltörlését követelve. Ausztriában élő és dolgozó vasiakat kérdeztünk. Teljes cikkünket ITT olvashatja!

Az erdész, akinek szajkó az inasa – Dénes Károly évszázados tabukat döntögetve végzi munkáját a Vasi-Hegyháton

November közepén mintegy ötven erdész szakember vett részt azon a terepi rendezvényen, melyet az Országos Erdészeti Egyesület Szombathelyi Helyi Csoportja és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. szervezett. A továbbképzésnek is számító szakmai tapasztalatcsere egyik fő programja azoknak a hegyháti magánerdőknek a megtekintése volt, amelyekben Dénes Károly erdész évszázados tabukat döntögető, sajátos és eredményes, természetszerű módszereket alkalmaz. A neves szakember nekünk is megmutatta birodalmát. A teljes cikket ITT találja.

Hatszázötvenezer forintba került a szombathelyi kabalaállat

Bruttó 650 ezer forintba került Ludovicus elkészítése – Illés Károly frakcióvezető kérdésére válaszolt Nemény András. Arra a polgármester nem adott választ, hogy mennyiért lép fel az adventi vásárban a jelmezt magára öltő személy. Erről már a Vas Népe is kérdezte egyébként a városháza kommunikációs vezetőjét, ám máig nem kaptunk választ. Teljes cikkünket ITT olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában