Frissen Vasból

2021.11.10. 12:40

Balogunyomi bicikliút: Ne legyen politikai ügy!

Ne legyen politikai ügy címmel! petíciót indított Balogunyomi Kerékpáros Egyesület elnöksége annak érdekében, hogy mihamarabb megépüljön a Szombathelyt Balogunyommal összekötő bicikliút szombathelyi szakasza is.

Vas Népe

Fotó: VN-archívum

A petícióhoz kapcsolódóan az egyesület egy nyílt levelet is közzétett. Ebben a szombathelyi szakasz várt megépítése kapcsán azt írták: „Az egyeztetések során, melyek aktív résztvevője volt Tarsoly Alfonz barátunk, Balogunyom község polgármestere, különböző ígéretek hangzottak el, ismét születtek Facebook posztok. Ezekben rengeteg a „ha”, tehát nem vagyunk 100 százalékig meggyőzve a sikerről ”

Az egyesület ezért akciósorozatot indít annak érdekében, hogy a még hiányzó rész megépüljön. Úgy fogalmaztak: „Egymást követik majd a különböző aktivitások, melyeknek egy üzenete van: a kerékpárút megépülése ne legyen politikai ügy, és az illetékesek tegyék a dolgukat! Nem fogunk leállni semmilyen ígéret hatására, az akciókat addig folytatjuk, amíg a munkagépek megjelennek a helyszínen, és a tényleges kivitelezés elindul”.

A teljes nyílt levelet itt olvashatja:

NE LEGYEN POLITIKAI ÜGY !

Kedves Barátaink!

Az elmúlt másfél hét során meglehetősen nagy vihar keletkezett a Balogunyom-Szombathely kerékpárút el nem készült szombathelyi szakasza kapcsán. Téma volt Ügyünk a szombathelyi közgyűlésen, és mindkét politikai oldal aktivizálta magát. Volt itt minden: furcsára sikeredett sajtótájékoztató, nyílt levél pro és kontra, üzengetés a sajtón keresztül, egyeztetés a szombathelyi polgármester irodájában, heves kommentháború a közösségi médiában…

Nézzük a tényeket:

- néhány éve kialakult egy borzasztóan erős civil összefogás, 3000 aláírással üzentük meg a világnak a veszélyes útszakaszra kért kerékpárútra vonatkozó igényünket.

- Országgyűlési képviselőnk, dr.Hende Csaba „vette az adást”, és lobby-tevékenységének köszönhetően elkészültek az engedélyes tervek, valamint a kivitelezéshez szükséges forrás is rendelkezésre állt (és áll)

- Balogunyom Község Önkormányzata a Megyével közösen teljesítette feladatát, a mi szakaszunk kész, bárki megtekintheti az utat Balogunyomtól a vasúti átjáróig

- A szombathelyi szakasz mind a mai napig nem készült el és a közbeszerzés sem került kiírásra ☹ ! Dr,Czeglédy Csaba kérdésére adott válaszban a Közgyűlésen kiderült, hogy állítólag egy jelentős összeg „hiányzik” a kivitelezéshez

- Az egyeztetések során, melyek aktív résztvevője volt Tarsoly Alfonz barátunk, Balogunyom község polgármestere, különböző ígéretek hangzottak el, ismét születtek Facebook posztok. Ezekben rengeteg a „ha”, tehát nem vagyunk 100%-ig meggyőzve a sikerről

Meglehetősen bonyolultnak tűnik a helyzet, ezért csapatunk, a Balogunyomi Kerékpáros Egyesület elnöksége összedugta a fejét, és úgy határoztunk, hogy elég volt! Ismét vannak ígéretek, mi szeretnénk segíteni Veletek közösen abban, hogy ezek beváltásra is kerüljenek.

Akciósorozatot indítunk a kerékpárút hiányzó szakaszának megépítése érdekében! Egymást követik majd a különböző aktivitások, melyeknek egy ügy üzenete van: a kerékpárút megépülése NE legyen politikai ügy, és az illetékesek tegyék a dolgukat! Nem fogunk leállni semmilyen ígéret hatására, az akciókat addig folytatjuk, amíg a munkagépek megjelennek a helyszínen, és a tényleges kivitelezés elindul.

Elsőként ismét aláírásokat gyűjtünk! Petíciónk szövege:

„NE LEGYEN POLITIKAI ÜGY !

Követeljük, hogy a Balogunyom – Szombathely kerékpárút szombathelyi szakaszának megépítését az érintettek ne kezeljék politikai ügyként, és az elkészült balogunyomi szakasz folytatásaként MIHAMARABB kezdjék meg a kivitelezést és megvalósítást!”

Ha egyetértesz fentiekkel, kérjük, írd alá petíciónkat! Első körben önkéntesek jelentkezését várjuk, akik részt szeretnének/tudnak venni az aláírások gyűjtésében!

Fogjunk össze, mutassuk meg ismét az erőnket!

Balogunyomi Kerékpáros Egyesület Elnöksége

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-bickliut-amit-lehetetlen-megepiteni-5455931/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/balogunyomi-bicikliut-sulyos-szakmai-mulasztas-tortent-5446619/?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/itt-a-megoldas-arra-hogy-vegre-megepuljon-a-szombathely-es-balogunyom-kozotti-bicikliut-5444345/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mi-lesz-veled-balogunyomi-kerekparut-5442350/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kerekparut-balogunyomtol-a-vasuti-atjaroig-4873081/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában