Frissen Vasból

2021.11.25. 15:02

Égett a hulladék: újabb részletek derültek ki a vasvári tűzeset kapcsán

Negyven tűzoltó, tíz tűzoltó gépjárművel és hét vízsugárral küzdött a lángok eloltásán.

vaol.hu

Fotó: VN-archív

Mint arról portálunkon beszámoltunk, szerdán délután kigyulladt Vasváron a Petőfi Sándor utcában lévő szeméttelep. A lángok az első információk szerint körülbelül 1500 négyzetméteren égtek. Úgy tudjuk, hogy körülbelül öt méter magasságban felpakolt szemét égett.

A tűzesetet kapcsán, a Katasztrófavédelem közleményt adott ki. Ebből kiderült: negyven tűzoltó, tíz tűzoltó gépjárművel és hét vízsugárral küzdött a lángok eloltásán.

Felidézték: háromszáz négyzetméter alapterületű, öt méter magas hulladékdepó égett egy vasvári hulladékfeldolgozóban. A tűzoltókat délután egy órakor riasztották a helyszínre. Negyven tűzoltó, köztük Körmendről, Zalaegerszegről, Szombathelyről és Sárvárról hivatásos, Vasvárról önkormányzati egységek tíz tűzoltó gépjárművel, valamint a Vas megyei katasztrófavédelmi mobil labor és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat egységei érkeztek a helyszínre.

Több irányból, hét vízsugárral láttak neki a lángok megfékezésének. A tűzoltók elsődleges feladata az volt, hogy az égő depót leválasszák a többi depótól, hogy arra ne terjedjenek át a lángok. A munkálatokat a helyszínen öt erőgép is segítette, amelyek megbontották a depókat, a tűzoltók pedig hűtötték az izzó részeket.

A Vas megyei katasztrófavédelmi mobil labor a környező utcákban és a településen is méréseket végzett, de lakosságra veszélyes füstkoncentrációt nem tudtak kimutatni a levegőben. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kapcsolódó írásunk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ezerotszaz-negyzetmeteren-eg-a-hulladek-egy-szemettelepen-vasvaron-5505293/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában