Frissen Vasból

2021.11.24. 13:26

Égett a hulladék egy szeméttelepen Vasváron – A füst még Szombathelyről is látszott – fotók, videó

Szerdán délután kigyulladt Vasváron a Petőfi Sándor utcában lévő szeméttelep.

Horváth Balázs

20211124 Tűz, tűzoltók, kigyulladt a szeméttelep Vasváron Vasvár Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Frissítés:

19.15

Még mindig oltják a tüzet Vasváron

A korábbi hét helyett már csak öt vízsugárral, de még mindig oltják a kigyulladt szeméttelepet Vasváron. A munkagépek is a helyszínen vannak, forgatják át az anyagot. A szombathelyi tűzoltók már visszamentek, de a többi egység még mind oltja a tüzet.

15:30

Szerdán délután kigyulladt Vasváron a Petőfi Sándor utcában lévő szeméttelep. A lángok az első információk szerint körülbelül 1500 négyzetméteren égtek. Úgy tudjuk, hogy körülbelül öt méter magasságban felpakolt szemét égett.

Az oltást a vasvári tűzoltók kezdték meg, majd a szombathelyi, sárvári, zalaegerszegi és körmendi tűzoltók is csatlakoztak hozzájuk több járművel. A helyszínen van a Katasztrófavédelem mobil laborja is, amivel levegőminőségi méréseket végeznek.

A sűrű, fekete füst szerencsére a gyenge légmozgás miatt felfelé száll, lakott területet nem veszélyeztet.

Fotók: Horváth Balázs

Előzmény:

Nagy területen, mintegy ezerötszáz négyzetméteren ég a hulladék egy szeméttelepen, a vasvári Petőfi Sándor utcánál. Az öt méter magasan összehordott szemét lángjait két vízsugárral kezdték oltani az elsőként kiérkezett vasvári önkormányzati tűzoltók. A helyszínre megérkeztek a körmendi hivatásos tűzoltók is, valamint Zalaegerszegről, Szombathelyről és Sárvárról is elindultak hivatásos egységek.

A tűzoltók munkáját két erőgép segíti, amelyekkel megpróbálják elhatárolni a tűzzel nem érintett területet – közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában