Frissen Vasból

2021.11.18. 14:00

Ludovicus: borzalmas vagy szeretni való kabalafigura? – Olvasóinkat kérdeztük!

Szombaton áll először színpadra az adventi vásár éneklő kabalaállata, Ludovicus. A vaol.hu olvasóinak többsége úgy látja, inkább kínos, mint tetszetős az új figura.

VN

Fotó: szombathely.hu

A baloldali városvezetés november elején mutatta be a városházán tartott sajtótájékoztatón Ludovicust, az adventi vásár kabalaállatát. A két méter magas liba fogadtatását, úgy tűnik, nem kíséri osztatlan siker.

A vaol.hu oldal online szavazást indított, hogy kiderüljön, az olvasók mit gondolnak Szombathely új kabalaállatáról. Az eredmény azt mutatta, a szavazókat megosztotta a jelmezes figura, amely egyébként a következő hetekben rendszeres fellépője lesz a Fő téri vásárnak. A legnagyobb arányban – 38 százalék – azok voltak, akik a nagyon kínos véleményt osztották. A válaszadók mindössze 23 százaléka jelölte meg azt a rubrikát, mely szerint nagyon tetszik, biztosan ott leszek az első Ludovicus-koncerten. 18 százalék voksolt a már értem, miért nem haladnak az útfelújítások Szombathelyen válaszra, míg 15 százalék az érdekes, de azért majd megnézem közelebbről választ „húzta be”.

A kommentelők körében is céltáblává vált az új figura. „Madárnak néznek mindenkit” – írta egyikük. Egy másik hozzászóló úgy fogalmazott: „Octopus, Ludovicus… Talán jobb lett volna még ötletelni egy kicsit.” Megint más pedig úgy jellemezte: „Rémisztő.” Akadt persze, aki védelmébe vette a kabalaállatot, és azt írta: „Nyilván sok gyerekes ki fog menni, és a gyerek nem azt fogja nézni, hogy mibe van a liba öltözve. Szerintem cuki lett.”

Azért, hogy jobban megismerhessük Ludovicus történetét, a városháza kommunikációs vezetőjéhez fordultunk. Megkérdeztük, mennyibe került Ludovicus „megteremtése” (a tervezéstől a gyártásig), és hogy az a személy, aki belebújik a jelmezbe, kap-e ezért megbízási díjat. Külön rákérdeztünk a Ludovicus-koncertekre, így kíváncsiak voltunk arra is, milyen fellépési díjat kér az a személy, aki a jelmezben szórakoztatja majd a szombathelyieket. Kérdéseinkre lapzártánkig nem kaptunk választ.

A baloldali városvezetés több mint egy éve azt ismételgeti: nehéz költségvetési helyzetbe került Szombathely. Dr. Horváth Attila alpolgármester legutóbb azt közölte, hogy a városnak év végéig kevesebb mint 60 millió forint szabad felhasználású forrása van. Hozzá kell tenni, Ludovicus állítólag már tavaly elkészült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában