Bor

2021.11.22. 14:00

Megszentelték az újbort – Kulturális műsor, évértékelő és köszöntések a csepregi művelődési házban

Megtartották az Erzsébet-napi újborbemutatót szombaton a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Merklin Tímea

20211120 Középen Tóth Marcell a Borturisztikai szövetség elnöke, Erzsébet napi bormustra, Csepreg, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Sok Színpad, Móricz Zsigmond Kvitt című tréfás jelenetét játszották H. Nagy Katalin rendezésében, aki most találta meg ezt a keveset játszott művet; boros nótákat a Férfi Dalkör adott elő. A Farkas Sándor Egylet tagjai a vaskos humorú, sok nevetésre okot adó Buszmegálló című jelenettel készültek, és fiatalok bevonásával felelevenítették a jókedvű Zölderdő táncot, amit Horváth Zoltán polgármester is megtanult. Virágcsokorral köszöntötték Kamper Natália borkirálynőt, aki 2019 óta tölti be ezt a szerepet, a művelődési ház vezetőjét, Ziembicki Erzsébetet, illetve az Erzsébet és Katalin nevű szereplőket.

Tóth Marcell, a Borbarát és Turisztikai Egyesület vezetője értékelte az évet: megrendezték idén a borversenyt, gyepűtiprás is volt, és a borhölgyek megtartották 15. jubileumi ünnepüket. Gyenge, kis hajtásokat hozó tavasz után gyönyörű nyár volt, a természet beérte magát, és végül jó borok születtek, amiket Finta József plébános szentelt meg.

Kiemelt képünkön: Németh Árpád, Tóth Marcell és Németh István a borbemutatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában