Frissen Vasból

2021.12.04. 08:05

Borongós lesz a szombat Vas megyében, estefelé esővel

A naptejet nyugodtan otthon hagyhatjuk.

vaol.hu

20200228 Kőszegpaty Időjárás: esőzés Kőszegpatyon Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A reggeli napsütést követően északnyugat, nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de estig még nem lesz csapadék. – írja a köpönyeg.hu. Országos fagy lesz reggel -10, -2°C-os értékekkel, délutánra is csak +1, +6°C közé melegszik a levegő. Vas megyében a reggeli 0 fok körüli hőmérséklet után is csak 4 fokig melegszik a levegő. Késő estétől északnyugaton esőzés kezdődhet. A déli, délnyugati szél megélénkül.

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. – olvasható a köpönyeg.hu-n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában