Cipősdobozok

2021.12.24. 13:00

Jótékonykodtak a ELTE Bolyai János Általános Iskola és Gimnázium diákjai

Az adventi időszakban két, az egész iskolai közösséget megszólító adománygyűjtést bonyolítottak le az ELTE Bolyai János Általános Iskola és Gimnáziumban – tájékoztatott Kukor Ferenc igazgatóhelyettes, vezető történelemtanár.

Vas Népe

A gyerekek heteken át gyűjtötték a hasznos holmit Fotó: VN/Bolyai-iskola

A Gyakorlóiskolák Iskolaszövetségének hagyományos karácsonyi akciójához csatlakozva a moldvai csángó magyar gyerekek részére 325 cipősdobozba csomagolt ajándékcsomag gyűlt össze, amelyet december 10-én a fővárosba szállítottak, ahonnét a többi intézmény gyűjtésével együtt a karácsonyi ünnepek előtt fuvarozták ki Sándor József, az egri gyakorlóiskola volt igazgatójának szervezésében Moldvába. A másik aktivitás a Vas megyei autista gyerekekkel foglalkozó PontMás Alapítvány adományboltja részére szervezett akció volt, melyet két 8.a osztályos diák, Hollósi Hédi és Hajdu Viktória kezdeményezett. 

 

Nem a hagyományos módját választották a segítségnyújtásnak, inkább olyan formáját keresték a jótékonykodásnak, amellyel egy sokakról gondoskodó, jól működő rendszer fenntartásához járulhatnak hozzá. Zsákokban, papírtáskákban és kartondobozokban gyűlt két héten át a sok hasznos holmi az ELTE Bolyai gyakorlóiskolájának alagsorában. Gyerekjátékokat, könyveket, téli ruhákat gyűjtöttek, végül két ütemben összesen negyven csomagot tudtak átadni a nyolcadikos ötletgazdák az autistákkal foglalkozó alapítvány adományboltjának karácsony előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában